www.car.cz
 

Martin Matzke s Nikolausem Mayr-Meinhofem vBrně těsně za medailí !!!
     25.5.2010 10:53 - tisková zpráva


První body z evropského mistrovství

Martin Matzke s týmovým kolegou Rakušanem Nikolausem Mayr-Meinhofem získali první body na druhém podniku evropského mistrovství cestovních vozů
European Championship FIA GT3, který se jel na brněnském Masarykově okruhu. Posádce se podařilo v kvalifikaci zajet druhý nejlepší čas, což znamenalo sobotní start z první řady. První závod, kdy rozjížděl Nikolaus, to česko-rakouské posádce ale bohužel vůbec nevyšlo a skončila až na šestnáctém místě.

"Rozhodli jsme se, že pojedeme na suchých pneumatikách, protože po dešťové přeháňce to vypadalo, že bude trať rychle osychat. Během chvilky ale začalo opět pršet, což nás znevýhodnilo. Museli jsme zajet do boxu a přezout. Další ztrátou byla penalizace projetí boxem za to, že jsme přezouvali na startu až po časovém limitu, takže se nám bohužel nepodařilo získat ani jeden bod,“ řekl Martin Matzke.

Po vystřídání zahájil Martin stíhací jízdu a dokázal se probojovat až do samého středu pole. Lepší výsledek přinesla až neděle. Martin po dramatickém startu z třetí řady získal hned dvě místa. V první zatáčce došlo k havárii a musel vyjet Safety car. Po uklizení tratě byl závod restartován a Martin dokázal v kopci předjet další vůz Aston Martin, což ho posunulo na druhé místo, na kterém auto předával i Nikolausovi při povinném střídání v boxech. Ten ale klesl na čtvrtou pozici. Přesto je to první velký úspěch posádky na evropském mistrovství ve voze BMW Alpina B6 GT3.

„Na domácím okruhu jsem počítal alespoň s bronzem, ale nakonec jsme byli čtvrtí po včerejšku, kdy se to vůbec nepovedlo. Niki udělal pár chyb a tak si sjel pneumatiky, což způsobilo propad o dvě místa dozadu. S víkendem jsem ale spokojený. Bylo tu spousta mých kamarádů a fanoušků, a já jsem rád, že jsem je nezklamal,“ dodal Martin Matzke. Dalším podnikem, kterého se český jezdec zúčastní, je třetí závod německého mistrovství ADAC, který se jede na německém okruhu Hockenheim již 29. května.




PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   FIA GT3 2010 v Brně - pátek objektivem Karla Kubeše

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose