www.car.cz
 

Ohnivé drama s dobrým koncem: Jezdec z Lamba převezen z Brna do Říma !!!
     25.5.2010 23:26 - tisková zpráva


Tisková zpráva Automotodromu Brno
25.5. 2010
Hrozivě vyhlížející katastrofa se jako zázrakem obešla bez obětí

ODKAZY na FOTO a video zde

V sobotu 22.5. přibližně ve 13:00 došlo na Masarykově okruhu k šokující události. Řidič s číslem 22, Giorgio Bartocci, v začátku závodu série Lamborghini Blancpain Super Trofeo nezvládl po smyku řízení a narazil do boxové zdi přímo v prostoru startu a cíle. Vůz okamžitě vzplál a bezvládný řidič zůstal uvězněn uvnitř.

Na místě okamžitě zasáhli hasiči za asistence dalších okruhových zaměstnanců. Přes vysoký žár až šestimetrových plamenů se podařilo během minuty závodníka vyprostit a v následujících dvaceti vteřinách byl také uhašen požár.

Stejně bleskově zasáhli i okruhoví záchranáři, kteří poskytli zraněnému první pomoc hned na trati. Poté byl helikoptérou transportován do fakultní nemocnice v Brně Bohunicích. Ještě téhož dne dorazila v noci Bartocciho manželka se svojí sestrou. Vzhledem k nejasným informacím a mnoha spekulacím o závodníkově stavu, byly závody této série na víkend zrušeny.

Ačkoli celá tragédie působila nanejvýš hrozivě, řidič jak prudký náraz, tak následné vzplanutí téměř stovky litrů benzínu, přežil. Po dvou dnech hospitalizace byl dnes kolem jedenácté hodiny ambulancí převezen na Brněnské letiště, odkud odletěl speciální linkou do Říma. Nemocnici opouštěl ve stabilizovaném stavu a jeho rodina si velice pochvalovala práci a přístup personálu. K potěšení všech prohlásili i to, že se jejich příbuznému dostalo lepší péče nežli by tomu bylo doma v Itálii.

Tímto chceme poděkovat všem, kteří se na záchraně Giorgia Bartocciho podíleli, bez jejichž pomoci, ať už v rámci profesionálního zásahů či následné péče, přežil. Dík patří především hasičům, záchranářům, pracovníkům sportovního odboru a traťovým komisařům Automotodromu Brno.

www.automotodrombrno.cz  

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   FIA GT 2010 v Brně a Lamba v pátek , foto P. Jelínek

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose