www.car.cz
 

KTM míří do další třídy na okruhy
     tisková zpráva


Rakouská motocyklová továrna KTM se dlouhé roky angažovala výhradně v motokrosu a dálkových soutěžích.
 
Na své konto si připsala celou řadu titulů mistrů světa ve všech třech kubaturách a několik vítězství v prestižní Rallye Paříž-Dakar. V loňském roce vstoupila s továrním týmem do mistrovství světa silničních motocyklů do třídy 125 ccm. Angažovali dva mistry světa, Francouze Vincenta a Itala Locatelliho, ale výsledky byly zklamáním.
 
Francouz musel odejít ještě před koncem sezóny a jeho místo zaujal Fin Mika Kallio. A okamžitě ukázal potenciál nového stroje. Několik kvalitních výsledků bylo velkým příslibem pro letošní sezónu. Locatelliho vystřídal Australan Casey Stoner, další „zázračné dítě“ vyrůstající pod přísným dohledem legendárního Mika Doohana. A Stoner letos září, několikrát stál na stupních vítězů a k prvnímu vítězství v grand prix v barvách KTM mu chybí jen pověstný krůček.
 
Vývoj stroje úspěšně a bez problémů pokračuje a tak se rakouská továrna rozhodla postavit vlastní stroj i pro třídu 250 ccm a tovární tým v této kubatuře nasadí hned v roce 2005. Bude to vítané oživení dvěstěpadesátek, kde citelně chybí angažovanost více značek.
 
tisk  info MO

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose