www.car.cz
 

Formule 1 po Praze zaburácí o víkendu také v Brně
     2.6.2010 23:56 - tisková zpráva


Formule 1 rozburácela nábřeží Vltavy
 
 
Brněnský automotodrom hostí o nadcházejícím víkendu čtvrtý podnik letošní Světové série Renault. Český závodník Jan Charouz, který se letos stal oficiálním rezervním jezdcem týmu Renault F1, se v Brně představí v rámci seriálu Formule Renault 3.5, ale také za volantem monopostu formule 1 v barvách francouzské stáje. Z rukou zástupců společnosti Renault ČR dnes Jan Charouz v Praze převzal klíčky od svého nového služebního vozu Renault Megane RS.
 
V rámci tiskové konference v atraktivním prostředí hotelu Four Seasons v Praze se Jan Charouz ohlédl za dosavadním průběhem letošní sezony Světové série formule Renault 3.5, v níž pravidelně bojuje o umístění v elitní desítce absolutního pořadí, a nastínil také své ambice před víkendovými závody na Masarykově okruhu, který hostí podnik Světové série Renault poprvé ve své historii.
 
 „Samozřejmě se do Brna hodně těším a rád bych zde bojoval o co nejlepší umístění. Jako domácí jezdec možná budu mít trochu výhodu, ale špička ve Formuli Renault 3.5 je opravdu kvalitní a každému z jezdců stačí jeden dva volné tréninky, aby se naučil jakoukoliv trať. Myslím, že při závodech už nebude rozdíl tolik patrný. Ale samozřejmě udělám maximum, abych udělal radost domácím fanouškům nějakým dobrým výsledkem,“ říká Jan Charouz.
 
Jana Charouze v Brně ovšem čeká také svezení s formulí 1 týmu Renault, které se uskuteční v rámci doprovodného programu, tzv. Renault F1 Team Exhibition. Účastníci středeční tiskové konference ale měli příležitost navnadit se už před víkendem: přímo na nábřeží Vltavy alespoň na několik okamžiků zaburácel vysokootáčkový motor Renault formule 1.
 

Stejný zážitek si budou moci všichni příznivci motoristického sportu dopřát také ve čtvrtek 3. června v Brně. V nákupním a zábavním centru Olympia se od 17 hodin uskuteční autogramiáda Jana Charouze a dalších účastníků World Series by Renault. I zde bude k vidění i slyšení monopost formule 1 týmu Renault. Celá akce bude ovšem jen předehrou toho, co na sportovní příznivce čeká o víkendu na Automotodromu Brno.

Světová série Renault nabídne bohatý závodní program na dráze, show kaskadérů i soutěžácké legendy Jeana Ragnottiho se slavným Renaultem R5 Maxi, ale také bohatý doprovodný program pro celou rodinu v padocku okruhu. Vstupenky zdarma na celý víkend budou k dispozici v brněnské Olympii při čtvrteční autogramiádě. ( pozn red.: i třeba na  Autosalonu v Brně !!)

 
Z úterní tiskové konference odjížděl Jan Charouz v novém služebním voze, když z rukou zástupců společnosti Renault České republika převzal klíčky od Renaultu Megane RS, který se stal jezdcovým novým služebním vozem. „Megane RS nezapře svůj sportovní rodokmen. Je to zajímavý vůz a já děkuji české filiálce Renaultu, že jsem jej dostal k dispozici,“ ocenil Jan Charouz.
 

Podrobné informace o závodním víkendu Světové série Renault v Brně najdete také zde

 

BPA

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   FIA GT 2010 v Brně - páteční atmosféra miniobjektivem Pavla Jelínka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose