www.car.cz
 

Mistr Evropy David Vršecký před ne právě oblíbeným Albacete konkurenci neřeší!
     5.6.2010 23:44 - tisková zpráva


Vzhůru do Albacete!
31. 5. časně ráno vyrazili mechanici týmu Buggyra International Racing System do místa konání druhého podniku letošního šampionátu tahačů ve španělském Albacete!
Příjezd na okruh je naplánován na středeční odpoledne.
A vzhledem k tomu, že stejně jako ve dvou předchozích sezónách čeká na mechaniky po závodě přesun do Nogara, na roudnickou základnu by měli dorazit až 22. června. "Jako každý rok jsme vedli dlouhou diskusi ohledně optimálního časového vyřešení přesunu a konstatovali, že opět vsadíme na prověřenou variantu z let minulých," potvrdil týmový manažer Jan Kalivoda.

"Je pravda, že kluci budou mít ztížené podmínky servisu vozu, na druhé straně cestování po ose Albacete-Roudnice-Nogaro by zabralo spoustu času."

Mužem Buggyry měsíce června se tak opět stává s předstihem šéf týmové logistiky Petr Marek, který dnes vypravil od Španělska ve srovnání s předchozími závody více než dvojnásobný náklad. "Byl bych raději, kdyby David v Albacete i Nogaru všechny rozsekal a připravil mě o titul Muže měsíce," přiznal Petr, když zároveň vysvětlil systém fungování logistiky. "Na hranicích mezi Německem a Francií máme sklady, ve kterých zůstane třetina nákladu. V případě nouze jsme schopni dopravit včas do Nogara veškeré nezbytné díly a komponenty. Nevím, ale co by se muselo stát, aby došlo k podobné situaci. Sklad hodláme využít až do závodu na Nürburgringu, který se pojede na konci července."

Mistr konkurenci neřeší!
Přestože okruh v Albacete, na kterém se o víkendu pojede druhý závod letošního šampionátu tahačů, nepatří mezi oblíbené okruhy Davida Vršeckého, věří obhájce titulu v úspěšný výsledek.

"Neřekl bych, že Albacete vyloženě nemusím, vždyť jsem tam dvakrát vyhrál. Ale jsou okruhy, které mám raději," tvrdí o technicky velmi náročném leč zpracováním ne až tak kvalitním okruhu, dvojnásobný mistr Evropy. "Na druhou stranu asi nikdy nezapomenu na vítězství z roku 2007. "Nevyšel mi měřený trénink ani kvalifikace, do závodu jsem startoval ze třetí řady. Pak se po startu srazili Markus s Antoniem a já v závěru uštval Östreicha. Nepřeji samozřejmě nikomu nic zlého, ale podobný scénář by mi o víkendu vyhovoval."

Loni vybojoval David v Albacete dvě třetí místa, letos očekává lepší výsledek. "Myslím, že to bude v boji o špici hodně vyrovnané, každý bod se může hodit. Potřeboval bych se dostat na nějakých padesát bodů. Bude to ale těžké, musím osm bodů překročit své maximum z loňského roku," říká David, který vidí největšího favorita v Antonio Albacetem. "Na okruhu jezdí závody domácího poháru a pravidelně tam testuje, což je hodně znát. Misano mu zrovna nevyšlo, takže udělá všechno pro úspěch."

David Vršecký odlétá do Albacete zítra ráno a odmítá spekulace ohledně možných technických problémů, se kterými by se měly v předpokládané španělské výhni potýkat oba Renaulty. "Slyšel jsem něco v tom smyslu, že na technicky náročném okruhu a ve vedru to budou mít oba Markusové těžké. Nevím. Máme dost vlastních problémů a důležitá je pro mě funkčnost, spolehlivost a rychlost Buggyry. O konkurenci se nestarám."

Buggyra

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Truckerské Missano 2010 a Buggyra, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose