www.car.cz
 

Na slalom v Biskupicích tuto neděli
     5.6.2010 23:49 - tisková zpráva


Automobilový slalom Zlín nabídne v Biskupicích kvalitní zápolení

Autoklub Rallye Zlín v AČR pořádá v neděli 6. června 2010 XXI. Automobilový slalom Zlín, který se započítává do FIA Zóna střední Evropa, Mistrovství České republiky a Česká Trofej Junior. Zápolení se uskuteční na bývalém zemědělském letišti Biskupice v blízkosti Luhačovic.


Zlínští pořadatelé připravili na osvědčeném místě biskupického letiště slalom, který je součástí osmidílného Mistrovství České republiky ve slalomech 2010. Vytyčena bude trať v délce 900 metrů, když asfaltový povrch na letišti bude upraven na postavení delší slalomové trati. „Startovné pro jednoho jezdce včetně pojištění činí 550 korun. V případě dvoujezdců na jednom autě je startovné 525 korun,“ uvedl Miloslav Regner, ředitel zlínského slalomu.

Na jednom voze se mohou představit až tři jezdci, když jeden jezdec může startovat i na dvou vozech. V letošním roce je opět snaha přilákat na mistrovské slalomy větší počet jezdců a vozů. „Na slalomu mohou startovat i vozy bez technického průkazu, tedy bez SPZ za splnění bezpečnostního minima, které posoudí vždy na místě technický komisař. Závodník potřebuje jen přilbu,“ řekl Miloslav Regner, ředitel zlínského slalomu. Výhodou pro jednotlivé jezdce je, že se mohou přihlásit ještě v den konání slalomu do 9:30 hodin na letišti v Biskupicích.

Mistrovství České republiky ve slalomech má za sebou již tři podniky, když odstartovalo začátkem května v Kdyni. Den před zlínským slalomem proběhne v sobotu 5. června mistrovský závod v Přerově na letišti ve Výmyslově, kde proběhne rovněž kvalitní sportovní podnik a motoristická veřejnost je zvána k návštěvě. Start úvodní slalomové zkoušky je v pravé poledne.

Při Zlínském slalomu se pojede tři až pět jízd dle počtu přihlášených. V českém šampionátu jsou vypsány skupiny L1 až L6, v zónovém hodnocení skupina N, A, GT a sériové vozy. Vedle hodnocení v jednotlivých skupinách budou oceněni jezdci v absolutním pořadí, nejlepší junior a žena. Známa je rovněž nominace hlavních činovníků, do funkce sportovního komisaře byl nominován Karel Dubový, technickým komisařem je Pavel Malý a funkci časoměřiče zastane Jana Maděrová.

Další informace naleznete na oficiální internetové stránce českých slalomů na adrese www.AutoSlalom.cz. Zde si můžete stáhnout i přihlášku a zvláštní ustanovení na automobilový slalom ve Zlíně podobně jako standardní propozice pro automobilový slalom pro letošní rok.



Časový harmonogram XXI. AUTOMOBILOVÝ SLALOM ZLÍN

Neděle 6. června 2010
08:00 – 08:45 hodin administrativní přejímka (party stan, ředitelství)
08:15 – 09:30 hodin technická přejímka (party stan, ředitelství)
09:00 – 10:45 hodin seznamovací jízdy
09:30 hodin uzávěrka příchozích přihlášek
11:00 hodin start slalomu
16:30 hodin předpokládaný závěr slalomu



Poznámka: 15 minut po posledním voze proběhne oznámení předběžných výsledků. Vyhlášení výsledků se uskuteční v party stanu ihned po zveřejnění výsledků. Oficiální konečné výsledky budou vyvěšeny na oficiální informační tabuli 30 minut po předběžných výsledcích.



Kalendář Mistrovství České republiky ve slalomech 2010:
8. května Kdyně
15. května Pačejov
16. května Příbram
5. června Přerov
6. června Zlín
4. září Vrchbělá
5. září Vrchbělá
9. října Klatovy


Ve Zlíně 27. května 2010 Roman ORDELT
tiskový mluvčí
Automobilový slalom Zlín

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Setkání majitelů vozů BUGATTI v Salzburku zachytil Tonda Malý

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose