www.car.cz
 

Závodním speciálům na prezentaci Motormixu dominuje rekordní Buggyra, Fiesta S2000, Lancer WRC a Tatra 815.
     6.6.2010 00:28 - Pavel Jelínek


Veletrh Autosalon § Autotec Brno 2010 začal. Prezentaci zhruba dvou desítek závodních vozů ze zcela rozličných disciplín zde najdete pod kopulí „zetka“ na stánku motoristického magazínu se staronovým názvem Motormix.
 
K pavilonu Z jako první při čtvrteční stavbě expozice před pátečním novinářským dnem přijela expediční Tatra 805 a téměř zároveň dominantní exponát - speciál Buggyra. Jedná se o vůz pro rychlostní rekordy a držitele světových rekordů, které s ním zajel David Vršecký. Ten mimochodem do Brna přijede v úterý a zůstane pravděpodobně do středy, takže fanoušci se na stánku mohou těšit i na autogramy, případně na čerstvé dojmy z nedávného světového rekordu na německém Lausitzringu ( zpočátku velmi dramatického, když postupně došlo dvakrát k explozi pneumatiky v rychlosti zhruba 220 km za hodinu !!), či z víkendového závodu ve španělském Albacete.
 
Vzápětí následovalo několik vrchařských vozů pro závody LMBT 2010, jako je Reynard 032 F3, Jema 630 GT, formule MTX 1-06 vin car, ale také nádherné Mitsubishi Lancer WRC, s nímž velmi úspěšně jezdí kopce Jiří Špalek. Vrchařskou expozici doplňují také tři zajímavé „mini“ a další vozy. Jiří Přibyl zase z Příbrami, kde se mimochodem právě v těchto dnech začal Motormix vysílat ve zdejší kabelové televizi, mohutný a v terénu pěkně rychlý Nissan King Car vlastní kontrukce, s nímž nedávno útočil dokonce na vítězství, či jednu z medailí na Baja Sachsonia v Německu, i když nakonec jej přibrzdily technické i další problémy.
 
V odpoledních hodinách přijel jediný okruhový zástupce na výstavce Motormixu – Bohumil Pfeifer s novou „cupovou“ Octávií. Další okruhové vozy vozy totiž právě o tomto víkendu čeká další závod na okruhu v Mostě, takže nemohly přijet, přičemž podobná kolize termínu nastala tradičně i v případě vrchařů, startujících na víkendové Ecce homo ve Šternberku. Jako poslední v pavilónu Z zahřměla Tatra 815 východočeského Svoboda týmu, která mimochodem minulý měsíc vybojovala zlato na výborně obsazené již zmiňované Baja Sachsonia. A o minulém víkendu pak další zlato mezi kamióny na Rallye Trialu v Málkově u Prunéřova. O víkendu se pak u svých vozů objeví i někteří členové posádky a stejně tak by se měli objevit i někteří další jezdci vozů z výstavky.
 
Odpoledne svoji žlutou Škodu 1000 MB, která úspěšně absolvovala marathón London Sydney, přivezl také Ing. Josef Michl, ale nakonec došlo k malé změně a ve finále ji zaparkoval na jiném místě a jiném pavilónu.vedle další podobé tisícovky. Konkrétně v jednom z křídel pavilonu A, kde probíhá výstava mnoha krasavců, nazvaná Classic Show, která nepochybně stojí také za zhlédnutí. A pokud jde o závodní vozy, nacházejí se ještě v dalších expozicích. V pavilónu Z je k vidění ještě několik soutěžních speciálů počínaje staršími škodovkami až po nejmodernější Fábii S 2000. Nechybí ani Subaru Impreza, či Alfa Romeo Martina Rady v barvách „Monte“. Na stánku Škodovky je jistě ozdobou Fábie S 2000 továrního týmu ŠM, jejíž momentálně vedoucí pilot průběžného pořadí Pavel Valoušek průběžně na akci i se svým spolujezdcem rozdává i autogramy.
 
Na venkovních plochách pak je k vidění hned několik dakarských tatrovek Loprais týmu, ale také Czech Dakar týmu a letka týmu Tomáše Tomečka. A tak by šlo pokračovat. I na nich ale mimochodem lze vidět logo Motormixu ( případně jeho předchůdce Motortipu), jelikož patří mezi partnery pořadu.

Na stánku, který se nachází na dvou plochách na dohled od sebe, mohou zájemci také zdarma získat hned několik časopisů ( Rally, Off road 4x4 magazín apod. ), ale také třeba program a plakáty na Agrotec rallye Hustopeče, i když jejich počet omezen. Dále plakáty a podpisové karty některých týmů a průběžně jsou připraveny také autogramiády. U Buggyry je na velkoplošné obrazovce promítáno vydařené a velmi dramatické a vydařené video z uplynulých sezón.

Půlhodinový motoristický magazín MOTORMIX je mimochodem k vidění především v kabelových televizích v republice, ale i ke stažení na internetu. Novinkou je vysílání pořadu v rámci kabelové UPC a to celostátně na neplaceném kanálu B TV !! Pořad má premiéru každé dva týdny. Další informace najdete na doméně: www.tvmotormix.cz, kde je zároveň pořad k vidění, či stažení do počítače. Motormix je navíc mediálním partnerem celého veletrhu a jeho diváci a příznivci mají možnost přijít na automobilový svátek v Brně zcela ZDARMA. ( viz podrobnosti na jeho internetových stránkách). Lístek navíc platí zároveň také na závody Světové série Renault na brněnském okruhu, které se konají v sobotu i neděli a mezi okruhem a Výstavištěm jezdí přímé autobusy rovněž zdarma.

 

 
 
Kontakt na redakci : Mobil : 732 223456    
Tisková informace pořadu MotorMIX
V Brně 4. června 2010
 
 
Provozní doba:
 
4. - 10. 6. 2010
denně 9.00 - 18.00 hod.
poslední den 9.00 - 17.00 hod
4. 6. 2010 - odborný a novinářský den

Neprošlo jazykovou korek


 
 
Fotogalerie:   Vydařená Baja Saxonia 2010 objektivem Pavla Pustějovského podruhé

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose