www.car.cz
 

Nová Rallye škola pro začátečníky na Zlínsku již se rozjela
     10.6.2010 00:03 - tisková zpráva


Rally škola už jede naplno, podívejte se na video

Na Zlínsku začal nedávno fungovat ojedinělý projekt FAST/SAFE rally academy. Jedná se o dvoudenní kurzy zaměřené na začínající a méně zkušené jezdce nebo nadšence z řad veřejnosti, kteří by chtěli proniknout do tajů rally a řídit po boku zkušených závodníků soutěžní vůz Mitsubishi Lancer Evo VII sk.N. Instruktory jsou ostřílení domácí jezdci jako Jaromír Tarabus, Jan Jelínek nebo Miroslav Jandík.

„Zájem nás velmi potěšil a trochu i překvapil. Během prvního týdne od spuštění rally školy se nám přihlásilo 11 zájemců a dva kurzy už jsou za námi. Hlásí se nejen začínající závodníci, ale i fandové, kteří to dostali jako dárek od rodiny nebo třeba od přítelkyně,“ říká iniciátor projektu Ondřej Carda.

První den kurzu je věnován teorii v zázemí profesionálního servisu nedaleko Zlína. Zájemci se přímo na dílně mezi závodními vozy dozví podrobnosti o organizaci rally, technice závodního auta, typech pneumatik a jejich vlastnostech, o psaní rozpisu, bezpečnosti a další zajímavosti, které jim umožní více proniknout do zákulisí rallysportu. Odpoledne si pak stejně jako při tréninku před soutěží projedou s instruktory některé známé rychlostní zkoušky ve Zlínském kraji.


Další program doplňuje závodník Honza Jelínek: „Všichni se těší na druhý den, protože to vyjedeme s celým servisem na výcvikovou trať u Luhačovic. Účastníci dostanou závodní kombinézu a helmu, posadí se za volant ostrého Lanceru Evo VII a tam se teprve naplno ukáží jejich řidičské dovednosti. My jim přes intercom radíme jak jezdit, co dělat v zatáčkách jinak a jak lépe ovládat tak silné auto.“


Kurzy FAST/SAFE rally academy už běží naplno a pokud máte chuť, podívejte se na dvě videa – krátké představení kurzu a podrobnější reportáž z druhého dne na Letišti v Biskupicích:
Kratší představení kurzu:
http://www.youtube.com/watch?v=Bg-b9Yg7U7s

Podrobnější reportáž z druhého dne – jízdy v Evo VII:
http://www.youtube.com/watch?v=UAblsfTmv5U

Foto v článku: www.rallyphotos.cz + www.rallyskola.cz 

 

PR 

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Tuscan Rewind 2010 od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose