www.car.cz
 

Tropické Hustopeče 2010 : Václav Pech nedal soupeřům šanci, druhý Valoušek
     15.6.2010 00:08 - tisková zpráva


Václav Pech zvítězil na Rallye Hustopeče
Tisková informace Václava Pecha jun., Plzeň, 13.6.2010

Posádka EuroOil teamu Václav Pech jun. – Petr Uhel dominovala Rallye Hustopeče, která se uskutečnila jako čtvrtý podnik Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye. Plzeňská posádka vstoupila do soutěže v roli jednoho z favoritů a nutno podotknout, že tomuto předpokladu nezůstala hned od počátku nic dlužna. Tři vyhrané rychlostní zkoušky v úvodu rallye znamenaly, že Václav Pech jun. se spolujezdcem Petrem Uhlem šli v cíli první etapy spát na průběžné vedoucí pozici.

„Hned od začátku se jelo neskutečně rychle. V autě nás trápilo veliké vedro a fyzicky byly Hustopeče snad nejnáročnějším závodem, který jsme kdy jeli. V rozpáleném autě a nehořlavých kombinézách to bylo při venkovních 31°C horší než v sauně. Na rychlostních zkouškách, které se charakterem nepodobají žádné jiné rallye v České republice, bylo vyplaveno po povodních velké množství písku a různých nečistot, a okolí tratě bylo zarostlé bujnou vegetací, takže se do některých zatáček jelo naprosto naslepo jen podle rozpisu. Jeli jsme s velkým nasazením a vše nám vycházelo, ale přesto že jsme v pátek večer vedli, nebylo nic rozhodnuto,“ říká Václav Pech jun. k průběhu první etapy Rallye Hustopeče.

I druhá polovina soutěže se jela za úmorného vedra, ale meteorologové slibovali bouřku, která mohla výrazně ovlivnit celý závod. Pech s Uhlem začali hned od rána tam, kde skončili, svůj náskok ještě po desetinkách navyšovali a své první letošní vítězství už si sebrat nenechali. „Jsme šťastní, že se nám podařilo s produkčním mitsubishi porazit speciály S 2000. Rallye se nám povedla od začátku až do konce. Vše jsme projeli bez chyb a i auto konečně fungovalo perfektně. Od rána jsme vymýšleli možnou pneumatikovou kombinaci na hrozící bouřku, ale ta nás naštěstí zastihla až při odjezdu z hotelu, kde jsme museli nedobrovolně počkat až se zmírní, abychom přeběhli 30m k autu,“ popisuje Václav Pech jun.

Vítěznou posádku nyní čeká krátká pauza, kterou využijí k přípravě jejich vozu před nadcházející Rallye Bohemia v Mladé Boleslavi, kdy povýšení výkonu motoru je jeho údržba stále náročnější.


Petr Eliáš
www.VaclavPech.cz 

PR 

 

Konečné výsledky Agrotec Rallye Hustopeče 2010
 

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Pech-Uhel
Valoušek-Hrůza
Kresta-Gross
Tarabus-Trunkát
Běhálek-Černohorský
Arazim-Gál
Štajf-Dolečková
Triner-Achsová
Tlusťák-Škaloud
Barvík-Gabrhelík
Mitsubishi Lancer Evo IX
Škoda Fabia S2000
Peugeot 207 S2000
Ford Fiesta S2000
Subaru Impreza STI
Mitsubishi Lancer Evo IX
Subaru Impreza STI
Subaru Impreza STI
Škoda Fabia S2000
Mitsubishi Lancer Evo IX
1h31'36"7
+8"7
+23"8
+2'08"5
+4'54"5
+5'20"8
+5'21"8
+5'46"4
+6'21"0
+7'33"5

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Hustopeče 2010 a foto pořadatelů a týmů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose