www.car.cz
 

Rallye Krkonoše 2010 již tuto sobotu. Pozor na bezpečnost !
     16.6.2010 21:34 - tisková zpráva


Sledujte 4. Rally Krkonoše bezpečně
Tisková zpráva č. 11

Start čtvrté Rally Krkonoše, která má své centrum v podkrkonošském Trutnově, se nezadržitelně blíží. Proto nebude na škodu zopakovat si základní bezpečnostní opatření, která by měl každý divák bezpodmínečně dodržovat. Chrání tím především své zdraví a předejde rušení rychlostních zkoušek z důvodu bezpečnosti.

Pro začátek si připomeňme místa, ve kterých diváci nesmí být:
1. v označených zakázaných místech a před páskou nebo zábranou
2. v únikových zónách a uvnitř vykřížování páskou
3. v blízkosti trati před příkopem, vyvýšením, srázem apod.
4. pod úrovní vozovky až do dostatečné vzdálenosti od trati
5. před pevnou překážkou – plotem, stěnou, stromem, vozidlem, svodidlem apod.
6. v místech proti přijíždějícím vozidlům
7. na vnějším i vnitřním obvodu zatáček
8. v místech intenzivního brzdění nebo akcelerace po obou stranách trati
9. po obou stranách trati u skoků a horizontů – zejména za nimi
10. sedící u hradicí pásky, na nízkých zídkách a na svodidlech

Pro diváky jsou tedy určena vyznačená divácká místa, stanoviště dostatečně vyvýšená nad tratí, prostory za pevnou hradbou (zdí, tarasem, stromy apod.) a místa ve značné vzdálenosti od trati.

Věříme, že i Vy diváci máte zájem o hladký průběh závodu, a proto Vás prosíme o dodržování několika pokynů, kterými usnadníte práci pořadatelům a předejdete mimořádným událostem. Pracujte prosím v předstihu s mapou rychlostních zkoušek a časovým harmonogramem a vytipujte si předem místa, která chcete navštívit a to včetně možností parkování. Nesnažte se v žádném případě vjíždět do uzavřených úseků silnic a parkujte na místech určených pořadatelem nebo příslušníkem Policie ČR. Zaujměte svá místa u trati vždy včas a nevstupujte do zakázaných prostorů, únikových zón, za kovové zábrany ani hradicí pásku. Snažte se mít vždy „volná záda“ a tím dostatečný únikový prostor. Udržujte bezpečnou vzdálenost od trati a nepřebíhejte ji v průběhu RZ. Poslouchejte pokyny všech pořadatelů, příslušníků Policie ČR a dalších odpovědných činovníků rally. V neposlední řadě pak mějte pod pečlivým dozorem své děti – jste odpovědni za jejich bezpečnost!

V případě, že budete neukáznění a bezpečnost RZ bude ohrožena, může být rychlostní zkouška na základě posouzení bezpečnostního delegáta soutěže rozhodnutím ředitele rally zrušena. Věříme, že k takové situaci nedojde, a že převážná většina Vás, ukázněných příznivců automobilových rally, pomůže zajistit bezpečných a plynulý průběh Rally Krkonoše.

 

Předjezdecké zajištění
Zatímco v loňském roce bylo sestavení trojice předjezdeckých vozidel trochu komplikované, před čtvrtou Rally Krkonoše proběhlo vše bez problémů a na trati se tak objeví tři osvědčené posádky. Vozy s čísly 000 a 0 budou opět pocházet ze stáje Škoda Rallye Clubu stejně jako vůz plovoucího předjezdce – řídit je budou Mgr. Vladimír Malina a Josef Novotný.

„Dvounulu“ poveze na svých dveřích znovu Tomáš Zelenka se svým strýcem Zdeňkem, kteří mají bohaté zkušenosti nejen z pořádání automobilových rally v okolí Železnice a Jičína, ale oba jsou nebo byli také aktivními jezdci – Tomáš jako řidič, Zdeněk pak jako spolujezdec.


Pavla Hlavatá
Tiskové středisko Rally Krkonoše 2010

Neprošlo jazykovou kor


 
 
Fotogalerie:   Krumlov 2010 objektivem Jana Piechaczka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose