www.car.cz
 

Jan Charouz vrací do Světové série Renault a míří do Francie
     17.6.2010 22:32 - tisková zpráva


Po Le Mans se Jan Charouz vrací do Francie k závodu Světové série Renault
 
 
Po úspěšném vystoupení ve slavné čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans čeká Jana Charouze o tomto víkendu další podnik Světové série Renault, resp. Formule Renault 3.5. Oficiální rezervní jezdec týmu Renault F1 bude chtít ve francouzském Magny-Cours vylepšit své letošní výsledkové maximum, získat další zkušenosti a rozšířit své bodové konto.
 
Jan Charouz prožil závodnicky hodně náročnou první polovinu června. První víkend v měsíci absolvoval v Brně dva závody Světové série Renault, v rámci doprovodného programu se na domácí trati představil za volantem monopostu formule 1 týmu Renault F1, následující pondělí v Brně absolvoval oficiální testy Formule Renault 3.5 a po nich se okamžitě přesunul do Le Mans, kde jej čekala čtyřiadvacetihodinová bitva za volantem prototypu Pescarolo - Judd týmu OAK Racing třídy LMP2. V legendárním závodě startoval Jan Charouz počtvrté, počtvrté vybojoval umístění v první desítce absolutního pořadí a v hodnocení třídy LMP2 obsadil druhé místo. Janův výkon na okruhu La Sarthe pozitivně hodnotili i lidé z vedení týmu Renault F1.
 
Po krátkém odpočinku se Jan Charouz do Francie vrací znovu. Tentokrát na okruh Magny-Cours, kde se v sobotu 19. června a v neděli 20. června uskuteční osmý a devátý závod letošní sezony Světové série Formule Renault 3.5. Jan Charouz bude chtít ve Francii navázat na předchozí výsledky. Při závodech Formule Renault 3.5 na začátku června v Brně dosáhl pražský závodník svého letošního maxima, když v sobotu inkasoval body za sedmé místo absolutně (první mezi nováčky). Výborně si vedl také v pondělním testu, v jehož celkovém hodnocení obsadil šesté místo absolutně (třetí mezi nováčky).
 
V Brně se dařilo také Janovu kolegovi z britského týmu P1 Motorsport. Rakušan Walter Grubmüller jun. se v nedělním závodě probil až na čtvrté místo absolutně (druhé mezi nováčky). V pondělním testu byl jen o 0,036 pomalejší než Jan Charouz a skončil sedmý.
 
Jan Charouz: „Předchozí podnik v Brně byl docela náročný, protože kromě závodnických jsem musel plnit ještě celou řadu dalších povinností. To samozřejmě patří k naší práci, ale svým způsobem se těším na to, že v Magny-Cours se bude hlavní pozornost soustředit na jiné jezdce a já se budu moci soustředit jen na závodění. Myslím, že jsme v Brně znovu předvedl, že dokáži bojovat v absolutní špičce. I když naše cíle zůstávají stejné, tedy dojíždět v první desítce a bodovat, rád bych se ve Francii pokusil probít do Top 5. Trať v Magny-Cours trochu znám, protože jsem tu v minulosti závodil s F3000 a teď jsem zde testoval LMP2. Mám ji docela rád.“
 
Walter Grubmüller jun.: „Společně s týmem jsme se po brněnském podniku zúčastnili ještě oficiálních testů, které se uskutečnily na Masarykově okruhu. V hodnocení odpoledních jízd jsem skončil šestý. Hodně jsme pracovali na nastavení a doufám, že to ve Francii zúročíme. Jedinou nevýhodou je to, že jsem v Magny-Cours naposledy startoval před čtyřmi lety s Formulí Renault 2.0. To je docela dlouhá doba, ale přesto jsem optimisticky naladěný.“
 
Oba víkendové závody odvysílá v přímých přenosech televizní stanice Eurosport 2. Sobotní závod startuje v 15 hodin, nedělní pak ve 13 hodin.
 
Livetiming a výsledky najdete na internetové adrese http://intranetwsr.alkamelsystems.com/
 
 
Harmonogram závodního víkendu Formule Renault 3.5 v Magny-Cours
 
pátek 18. června
09:50-11:05      1. volný trénink
14:45-16:00      2. volný trénink
            
sobota 19. června
09:45-10:15      1. kvalifikace
15:00               1. závod (44 min + 1 kolo)
             
neděle 20. června
09:15-09:45      2. kvalifikace
13:00               2. závod (44 min + 1 kolo)
 
 
Formule Renault 3.5 v TV - Magny-Cours
 
sobota 19. června       
Eurosport 2       15:00 - 16:00 - 1. závod            ŽIVĚ
 
neděle 20. června       
Eurosport 2       13:00 - 14:00 - 2. závod            ŽIVĚ

 

PR

BPA

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Formule Renault Brno 2010 a Jan Charouz, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose