www.car.cz
 

Mistr světa Martin Prokop nečekanou hvězdou sobotních Krkonoš !!
     17.6.2010 22:35 - tisková zpráva


Martin Prokop hvězdou startovního pole Rally Krkonoše
 
 Úřadující juniorský mistr světa v rally Martin Prokop se letos poprvé představí v akci také českým fanouškům. Společně s navigátorem Janem Tománkem a vozem Ford Fiesta S2000 v barvách Czech Ford National Teamu se jihlavský závodník postaví na start víkendové Rally Krkonoše.
 
Martin Prokop s Janem Tománkem budou jako držitelé priority FIA A jasnými hvězdami čtvrtého podniku Ecosun Mistrovství České republiky ve sprintrally 2010. Pro posádku Czech Ford National Teamu bude soutěž hlavně prvním ostrým letošním svezením s Fordem Fiestou S2000 na asfaltových tratích, ale úřadující juniorský mistr světa v rally bude samozřejmě také chtít potěšit fanoušky atraktivní jízdou a zároveň prokázat své jezdecké umění dobrým výsledkem. V domácím šampionátu sprintů se Martin Prokop představí po dlouhých šesti letech. Naposledy si jednodenní soutěž zařazenou do českého šampionátu vyzkoušel na počátku roku 2004 v Okříškách.
 
Czech Ford National Team dlouho uvažoval o účasti v Rally Sardinia, která byla dříve součástí kalendáře světového šampionátu a letos je zařazena do seriálu IRC. Motor Fiesty S2000 ale musel do Velké Británie na plánovanou repasi a nestihl se do Čech vrátit tak, aby tým mohl na Sardinii vyrazit. Protože v mistrovství světa vozů kategorie S2000 (S-WRC) startovali Martin s Jendou naposledy na začátku května na Novém Zélandu a další soutěž je čeká až na konci července ve Finsku, rozhodl se Czech Ford National Team pro realizaci dalších startů, které mají posádce pomoci, aby se udržela v závodním tempu a aby se náležitě připravila na další podniky MS. Proto se bílo-modro-červený Ford objeví na startu v Krkonoších, na Rally Bohemia i při Rally Estonia.
 
Martin Prokop: „Původně jsme chtěli jet na Sardinii, ale bohužel jsme neměli k dispozici motor, který byl na repasi. Proto jsme hledali jiné možnosti, jak si zazávodit, protože další start v mistrovství světa nás čeká až na konci července ve Finsku. Zvažovali jsme start v Německu nebo v Maďarsku, ale ani jedna z těchto varianta se nám nezdála úplně ideální. Nakonec jsme se rozhodli pro sprint v Krkonoších, který pro nás bude prvním svezením s Fiestou S2000 na asfaltu. Cítím, že potřebuji slyšet rozpis, absolvovat seznamovací jízdy a odjet nějaké erzety na rozpis. Doufám, že nám i tento start pomůže, abychom se co nejlépe připravili na druhou polovinu sezony v S-WRC.“
 
Slavnostní start Rally Krkonoše 2010 proběhne v Trutnově v pátek 18. června v 19 hodin. Na trať první rychlostní zkoušky vyrazí posádka Prokop - Tománek se svým Fordem se startovním číslem 1 v sobotu 19. června v 9:25 hod. Na cílovou rampu v Trutnově vyjedou nejúspěšnější posádky téhož dne krátce po 15:30 hod.
 
Seznam přihlášených, časový harmonogram a další informace o soutěži najdete na oficiálních internetových stránkách www.rallykrkonose.cz.
 

Livetiming můžete sledovat na internetové adrese www.vysledky-rally.cz.

 

PR

BPA

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Hustopeče 2010 objektivem Mirka Knedly sen.

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose