www.car.cz
 

Lukáš Pešek pátou příčku neudržel. Startuje z deváté
     tisková zpráva


Gauloises Grand Prix České Republiky, Brno (21.8.2004)
 
Počasí nad brněnským okruhem se přes noc umoudřilo a ráno dokonce svítilo na okruhu slunce, takže trať před zahájením dnešních ranních volných tréninků rychle oschla. Krátce po poledni však bylo všechno úplně jinak..
 
Lukáš nastoupil do ranního tréninku s mírně upraveným nastavením motocyklu, které mu mělo umožnit zrychlit hlavně na třetím mezičase, kde jezdi stoupají do prudkého kopce. Lukáš jezdil celý ranní trénink v klidu a postupně zlepšoval svůj čas a dostal se daleko za hranici svého osobního maxima, které zatím v Brně měl. Během tréninku ujel celkem 15 kol a na konci první poloviny se posunul do první desítky jezdců. Před koncem tréninku chvíli figuroval na třetí pozici, ale jeho nejlepší ranní čas 2:09,838 jej nakonec pasoval na výbornou 7. pozici. Časy, které jezdci dnes dosahovali se výrazně zlepšili oproti včerejšímu tréninku a prvních jedenáct jezdců se vtěsnalo do rozmezí 1s. Lukáš na sedmé pozici ztrácel na prvního P. Nieta pouze 0,6s.
 
Necelou půlhodinku před začátkem kvalifikace se počasí změnilo a začalo mírně pršet. Druhá kvalifikace třídy 125cc se tedy stejně jako včera jela na mokré trati, což značně ovlivnilo i výsledné časy v porovnání s ranním volným tréninkem. Lukáš Pešek během odpolední kvalifikace ujel celkem 10 kol, zlepšil čas v porovnání se včerejší kvalifikací, která se jela za srovnatelných podmínek, jeho dnešní kvalifikační maximum 2:26,516 však stačilo v celkovém součtu jen na 9. pozici.
 
Lukáš si proti včerejšku mírně pohoršil, posunul se ze 2. do 3. řady, ale i tak je to jeho druhý nejlepší kvalifikační výsledek v letošní sezoně. Start ze třetí řady dává Lukášovi dobrou šanci na umístění mezi prvními deseti jezdci v zítřejším závodě.
 
Musím říct, že jsem hodně zklamaný z výsledku dnešní kvalifikace. Po včerejšku jsem byl pátý, dnes ráno ve volném tréninku sedmý s minimální ztrátou na prvního a tak jsem doufal, že se posunu do první řady. Ale padla na mně nervozita a to se projevilo v dnešní kvalifikaci. Dva tréninky a včerejší kvalifikace mi vyšly výborně, ale ta dnešní bohužel už tak dobře ne. Co se dá dělat. Zítra budu startovat ze třetí řady a chci se dostat do vedoucí skupiny. Doufám, že se pojede na suchu, protože podle dnešních ranních časů si myslím, že bych mohl bojovat ve vedoucí skupině o co nejlepší výsledek. Rozhodně se o to budu snažit.“ Řekl Lukáš po dnešní kvalifikaci.
 
Včera i dnes se oba naši jezdci umisťovali v první patnáctce, což je určitě dobré. Byla to pro nás asi ta nejlepší letošní kvalifikace. Ale vůbec nám nepřeje počasí a tak jen doufám, že se zítra pojede na suché trati. Myslím, že bychom mohli dokázat zajet dobrý výsledek.“ Řekl manažer týmu AJO Motorsport pan Aki Ajo.
 
- AMD -
 
tisk info

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose