www.car.cz
 

FIA GT3 : Martin Matzke a Mayr Meinhof měli v Jaramě smůlu
     21.6.2010 10:54 - tisková zpráva


Matzke a Mayr-Meinhof v Jaramě bez bodů

Třetí podnik evropského mistrovství cestovních vozů European Championship FIA GT3 se jel na okruhu Jarama poblíž Madridu. Martin Matzke s týmovým kolegou rakušanem Nikolausem Mayr-Meinhofem však nezískali ani jeden bod. První kvalifikace dopadla výborně třetím místem, ale při druhé kvalifikaci začaly technické problémy.

Došlo k závadě na systému rozdělení tlaku v brzdném okruhu a Alpina dojela až na čtrnáctém místě. První závod startoval Nikolaus z druhé řady a bylo rozjeto na bednu. Praskl ale ventilek předního kola a Alpina vyjela mimo trať. Byla to velká smůla.

Než se podařilo kolo vyměnit, došlo k časové ztrátě a Martin Matzke závod dokončil až na devatenáctém místě. Druhý závod opět provázela smůla, opakoval se problém na brzdách a Martin Matzke vyjel mimo trať. „Po startu jsem vybojoval hned dvě místa. Trať bohužel našemu autu vůbec neseděla. Stále byl problém s brzdami a s nastavením podvozku. Když jsem byl na desáté pozici, tak jsem nedobrzdil zatáčku a vyjel mimo trať. Byl to můj nejhorší víkend v evropském šampionátu,“ dodal zklamaný Martin Matzke.

Nikolaus Mayr-Meinhof dokončil druhý závod na španělské půdě na dvacátém místě se ztrátou dvou kol na vítěze a jeho zklamání bylo také velké. Další závod, který česko-rakouskou posádku čeká, je čtvrtý podnik šampionátu na francouzském okruhu Paul Ricard 3. července.

Trat alpime nesedela, na startu dve místa,pak deset, brzdy dve kola ztarta,

Mrtin Matzke se svým týmovým kolegou Nikolausem Mayr-Meinhofem obsadili v kvalifikaci třetí a patnácté místo pro start v nedělních závodech. Ve volném tréninku se objevil problém s brzdami, které bohužel přestaly fungovat v druhé části kvalifikace. „Už ve volném tréninku nefungoval systém ABS jak měl, a bohužel při druhé části kvalifikace, kdy jsem jel já, došlo i k závadě na systému rozdělení tlaku v brzdném okruhu, a tak jsme byli pomalejší. První závod startujeme z druhé řady, tak se snad podaří vybojovat nějaké body,“ dodal Martin Matzke. Oba závody se jedou netradičně v jeden den, první v 9.15 hodin a druhý v 16.00 hodin.

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Martin Matzke v Jaramě 2010, foto týmu P.Gabriel

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose