www.car.cz
 

Krkonošské znovuvzkříšení Lumíra Firly. Krásná soutěž s babičkou ...
     24.6.2010 10:23 - tisková zpráva


Výborným výsledkem skončil pro severomoravskou soutěžní posádku Lumír Firla – Pavel Dresler čtvrtý závod letošního Mistrovství ČR ve sprintrally, konající se v nádherné krajině Krkonoš. Na náročné soutěži, jež soutěžící zavedla na rozmanité tratě v okolí Trutnova, Lumír s Pavlem prolomili smůlu z předešlých dvou podniků a připsali si další cenné body do tabulky mistrovství.

Posádka týmu Firla Autosport vstoupila do šampionátu skvělým pátým místem absolutně v Třebíči, což spolu se třetí příčkou ve skupině N znamenalo skvělou výchozí pozici do dalších závodů seriálu. Jak to ale někdy bývá, na člověka přijde období, kdy se mu vůbec nedaří. A tak na místo spokojenosti z dosavadního průběhu mistrovství zavládlo v zázemí Firlova týmu po třech soutěžích rozčarování.

„Na Lužických horách jsme se kvůli technické závadě vůbec nesvezli, na Kopné nás zase zastavila lehká havárie. Po dvou odstoupeních jsme proto potřebovali hlavně konečně zabodovat. S krkonošskou rally jsme neměli moc zkušeností, protože loni jsme už po první vložce museli odstoupit, takže jsme většinu úseků znali jen z tréninkového auta. Tratě byly hodně úzké a technické se spoustou zrádných míst. Obtížnost pak ještě zvýšil déšť před startem, protože na cestě bylo strašně moc bláta a nečistot. My se ale kloužeme rádi, takže nám to docela vyhovovalo,“ popsal své pocity z charakteru trutnovského závodu Lumír.

Start do soutěže vyšel severomoravské dvojici nad očekávání dobře. Ačkoliv se první „erzeta“ Lumírovi s Drekym svým charakterem příliš nezamlouvala, na začátek z toho byl velmi pěkný devátý čas absolutně. V trendu devátých míst na rychlostních zkouškách poté posádka červeného mitsubishi pokračovala až do servisní přestávky po čtvrté RZ, kde z toho „překvapivě“ byla průběžná devátá pozice celkově s pohodlným náskokem na nejbližší pronásledovatele.

„Trošku jsme se báli, že na první vložce od špičky hodně dostaneme. Ta „erzeta“ byla poměrně dost rychlá, mezi stromy, což nám nesedí. Deváté místo však bylo fajn a na dalších „erzetách“ se bez problémů dařilo toto umístění udržet. Jelo se nám krásně, jediné, co mi trochu vadilo, bylo obrovské množství bláta na cestě, které nám tam vyházela auta, startující před námi. V první půlce jsme možná i díky tomu na špičku trochu víc ztráceli, ve druhých průjezdech už ale budou podmínky pro všechny stejné,“ hodnotil úvod soutěže pilot.

I když to vypadalo, že Firla s Dreslerem už nemůžou své průběžné umístění za normální situace vylepšit, odpolední sekce pro ně přinesla posun kupředu. Odměnou za dva pěkné sedmé časy na vložkách se stalo konečné osmé místo absolutně, zpestřené o pátou pozici ve skupině N a třídě N4. Vzhledem ke konkurenci, která se v okolí Trutnova sešla, se jednalo o výsledek, který Lumír a Pavel brali všemi deseti.
 
„Byla to krásná soutěž, hezky jsme se na ní svezli a s výsledkem jsme moc spokojení. „Babička“, jak přezdíváme naší Evo sedmičce, fungovala bez problémů. Jelikož má oproti zbraním konkurence přeci jen to nejlepší už za sebou, máme z výsledných časů příjemný pocit,“ radoval se Firla, který se již připravuje na start nadcházející soutěže seriálu na Vysočině v okolí Kunžaku. „Na Vysočině určitě nebudeme chybět, už se tam moc těšíme,“ dodal Lumír s úsměvem.
 
 
Jiří Dokulil, FTR-media

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Krkonoše 2010 objektivem Jana Piechaczka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose