www.car.cz
 

Jakub Kornfeil má z TT v Assenu cenný světový bod
     28.6.2010 00:03 - tisková zpráva


Jeden, ale zasloužený

Bojovat se má až do konce, občas se to totiž vyplatí. Jakub Kornfeil se o tom přesvědčil při letošní holandské TT, když si po pokaženém startu vydřel jeden bod do tabulky MS.


Jakub Kornfeil proklamoval, že by si rád z Assenu ve svém premiérovém závodě v MS, odvezl body. No nakonec to nebyly body, ale bod jeden jediný, ovšem vydřený a zasloužený. Českému mladíčkovi tak vrátil do tváře nejen úsměv, ale i bojovnou náladu před dalším závodem, který se pojede již další víkend na rozpáleném závodišti poblíž Barcelony, na trati na níž ještě nikdy předtím nejel.

Jakub Kornfeil: „Dnešní den nezačal moc dobře, protože jsem v raním warm upu zadřel motorku. Naštěstí jsem to „chytl“ a nic se nestalo, i když potom měli mechanici plné ruce práce, protože do začátku závodu zbývala pouze hodinka a půl. Nastupoval jsem s velkým odhodláním urvat nějaký ten bodík, protože výchozí pozici jsem k tomu měl velmi dobrou. Start se ovšem vůbec nepovedl a popravdě to byl to asi můj nejhorší start v letošní sezoně. Prvním sektorem jsem projížděl až na 28 místě a měl jsem tak co dělat, abych to nějak stáhnul. V prvním kole jsem postoupil přes tři soupeře a každé další kole jsem pak předjel někoho dalšího. Nejvíce práce mi dal zkušený francouzský veterán Masbou, s nímž jsem se pral několik kol o 15-té místo.

V předposledním kole jsem ovšem našel skulinku a dokázal ho předjet. Okamžitě jsem se snažil zatáhnout, neboť zbývaly jen dvě kola do konce, on tak ztratil kontakt a jak se mě snažil dotáhnout, následně pak upadl. Před sebou jsem měl svého týmového kolegu, který měl ovšem náskok necelých šest vteřin, i tak se mi však za poslední dvě kola podařilo jeho náskok zredukovat tak, že jsem cílem projel ani necelé 3 vteřiny za ním. S výkonem si myslím, že můžu být jak já, tak i tým velice spokojení, protože to bylo dneska velice zasloužené. Mechanici odvedli skvělou práci a já se už těším na Barcelonu.“



MPAFoto.com
PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Jakub Kornfeil na 80té TT v Assenu 2010, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose