www.car.cz
 

Tomáš Mičánek vede seriál Super Sport Carrera Cup
     28.6.2010 00:12 - tisková zpráva


Tomáš Mičánek vede seriál Super Sport Carrera Cup

Osmnáctiletý brněnský automobilový závodník Tomáš Mičánek se po čtyřech závodech dostal do čela průběžné klasifikace letošního německého seriálu Super Sport Porsche Carrera Cup. Před druhým v pořadí Němcem Swenem Dolencem má náskok 13 bodů. V sobotním závodě na německém okruhu Hockenheimring skončil Tomáš Mičánek sedmý v absolutní klasifikaci a první ve své třídě. V nedělní odvetě si ještě o jedno místo polepšil a opět vyhrál svou třídu.


Vítězství v absolutní klasifikaci si vybojoval Němec Konstantin Dimitros, na kterého měl Tomáš Mičánek v cíli ztrátu 18 sekund. Do závodu vyjížděl Tomáš Mičánek ze čtvrté řady. "Start mi vyšel, nepropadl jsem se. Ještě na mě zezadu sice tlačili dva soupeři, kteří se ale vyčerpávali bojem mezi sebou," poznamenal Tomáš Mičánek, jenž se naopak ze sedmého místa ještě posunul na šestou pozici.

"Špička byla vyrovnaná, v krátkém závodě už toho více vylepšit nešlo. Ale s výsledkem jsem spokojen," dodal Tomáš Mičánek.

Pernou situaci před nedělním startem zvládli i mechanici, kteří museli po sobotním závodě opravovat naraženou zadní část vozu po kolizi se soupeřem. "Auto se podařilo dát do pořádku a ve vedru motor pracoval velmi dobře. Takže jsme s víkendem spokojeni," poznamenal Jiří Mičánek senior, šéf stáje a současně závodníkův otec.

Výsledky druhého závodu: 1. Dimitros, 2. Halmová, 3. Kern (všichni Něm.),... 6. T. Mičánek (ČR).

Průběžné pořadí po čtyřech závodech: 1. T. Mičánek 83, 2. Dolenc 70, 3. Lars (oba Něm.) 68.


JiPo

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Autosalon § Autotec Brno 2010 a kočičky objektivem M. Knedly sen.

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose