www.car.cz
 

ME v Tructrialu : V kamenolomu u německého Crailsheimu nechyběli ani naši
     28.6.2010 11:20 - tisková zpráva


Ve dnech 5.6. a 6.6.2010 se uskutečnil druhý závod serialu mistrovství Evropy v trucktrialu. Jelo se ve velice složité lokalitě nedaleko německého městečka Crailsheimu na pomezí Bavorska a Badenska Würtenberska. Jednalo se o nedaleký kamenolom, kde se v podstatě nacházel velice brutální terén, navíc násobený nedávnými vytrvalými dešti.

Vide ze úvodního závodu  ME ve Francii  zde

Co nebylo z ostrého kamene, to bylo z kvalitního bláta. A to nás také poznamelo hned první den závodu v první sekci. Při najíždění do předposlední branky se posádka Tomáš Pražák a Ondřej Vodička se strartovní číslem 201 dostali do potíží, když uvízli na několika velkých kamenech tak nešťastně, že museli sekci předčasně ukončit. To přineslo této posádce velký příděl trestných bodů a museli jsme čekat, jak sekci zajedou ostaní posádky.

Jako další startoval největší konkurent české posádky Jörg Grafe se strartovním číslem 203. V tu chvíli byla opět štěstěna na české straně, jelikož Jörg Grafe se po své jezdecké chybě po vjezdu do sekce převrátil na bok. Jak říkáme “lehnul si na budku”. Takže naděje žila dál až do chvíle kdy nastoupila posádka s číslem 211 Christofera Kassena. Té se povedlo projet sekci bez velkého přídělu trestných bodů.

V podstatě se stejný výsledkem projela tuto sekci i druhá česká posádka s číslem 202 Bohumír Čáp a Jiří “Rejšek” Ryšavý. Tento nový spolujezdec, který v této posádce nahradil zraněného Radovana Švandu, se uvedl ve skvělé formě. A po startu posádky číslo 206 Lukase Offnera z Rakouska, bylo jasné, že se po první sekci Tomáš Pražák a Ondřej Vodička propadnou na konec startovní listiny. Za nimi skončila již jen dámská posádka Hiltrude Kassenové a poslední po karambolu Jörg Grafe. Ovšem celý sobotní závodní den se vyvedl Bohoumíru Čápovi, který skončil po prvním dnu s mírným náskokem na krásném prvním místě.

Tomáš Pražák se snažil postoupit ze čtvrtého místa alespoň na třetí, ale podařilo se mu mírně stáhnout náskok ostatních.

Pořadí po prvním dnu:

202 Bohumír Čáp

211 Christopher Kassen

206 Lukas Offner

201 Tomáš Pražák

203 Jörg Grafe

210 Hiltrud Kassen

Nedělní závod začal krásným slunným ránem. A jako by toto ostré slunce oslepilo posádku 202 Bohumíra Čápa a v situaci, kdy stál se svou Avií přibližně metr od ohraničení sekce, spletl si jedničku se zpátečkou a místo prudce vpřed proti kopci, vystartoval vzad a dotkl se pásky. Tím pro něj tato sekce skončila a rázem se propadl na třetí místo. A to nebylo vše. Ze zdravotních důvodů odstopila dámská posádka Hiltrude Kassenové. Její operované koleno bylo proti tomu, aby ho nadále namáhala na místním těžkém
terénu. Celkem se v neděli odjelo ještě pět extrémních sekcí, ale na pořadí se už nic neměnilo.

Pořadí po druhém dnu:

211 Cristopher Kassen

206 Lukas Offner

202 Bohumír Čáp

201 Tomáš Pražák


203 Jörg Grafe

210 Hiltrud Kassen


Týmové stránky můžete navštívit na adrese www.ttklublom.cz

 

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   ME v trucktrialu v Německu 2010 a Tomáš Pražák a Bohouš Čáp

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose