www.car.cz
 

Vladimír Barvík s "Landovým" vozem mezi vinicemi desátý
     30.6.2010 11:02 - tisková zpráva


Barvík v Hustopečích spokojen

Po vynechaném závodě v Českém Krumlově se Vladimír Barvík vrátil do seriálu Mediasport MMČR v rally na tratích Agrotec rally Hustopeče, která se vyznačují závoděním mezi vinicemi a také nadstandardním množství šotolinového povrchu. Bohužel však na českokrumlovské soutěži přišel k újmě červený vůz a tak musel Barvík využít služeb druhého vozu.


V první etapě čekalo na posádky celkem 8 RZ rozdělených do dvou sekcí a mimo jiné také závodění po tmě, jak se tedy posádka těšila na, v současné době poněkud netradiční, soutěžení: „Máme dobré světla a i když jezdím s brýlema, co jsou neustále zatmavené, nestěžuju si. Šotolina v Hustopečích je super a bylo to asi jediné místo, kde jsme s Gapou opravdu závodili. Panely už tak skvělé nejsou. Hodně trpí auto a sportovní hodnotu to nijak nezvyšuje.“

Posádka Barvík-Gabrhelík se hned v úvodu zařadila těsně za první desítku. Po první sekci jim patřila jedenáctá pozice. Ve druhé sekci, která se jela již za tmy si posádka držela nadále své tempo a první etapu tak zakončila na deváté pozici, jež vytěžila z chyb a odstoupení některých soupeřů.

Druhý den již na posádky čekalo jen 6 RZ, rozdělených do dvou sekcí, ale kilometráží se tato etapa téměř vyrovnala té páteční. Na desátém rychlostním testu se před Vladimíra Barvíka dostal Vojtěch Štajf, kterého na konci první etapy potrápily technické problémy. Po první sobotní sekci jsme tedy posádku Anvel racing teamu mohli nalézt na konci první desítky. V závěru nebylo kam spěchat a tak se Vladimír Barvík mohl soustředit na dokončení soutěže a zejména nepoškození vozu, který měl být využit k natáčení nového filmu Dana Landy. Z Hustopečí si tedy posádka odvezla body za desátou pozici.

„Tento výsledek je v dané situaci maximum. Máme dost starostí s poskládáním nového auta na Bohemku, navíc máme i spoustu starostí a práce s přípravou natáčení Danova filmu u nás v Otrokovicích a zákazníky v servisu taky nemůžeme nechat na holičkách. To všechno se rovná tomu, že auto v cíli bez škrábance je pro nás výhra,“ okomentoval závod sám jezdec.

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Tropické Hustopeče 2010 objektivem Jirky Zaňáta

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose