www.car.cz
 

WSBK - Páteční tréninky z pohledu českých jezdců
     10.7.2010 08:56 - Jirka Navrkal


O tomto víkendu přivítá brněnský Masarykův automotodrom již po osmé světový šampionát čtyřtaktních strojů ve třídách superbike,  superstock 1000,  supersport a o evropské body pak ve třídě superstock 600. . Do bojů o mistrovské body se také zapojí několik českých jezdců a týmů.

Podívejme se jak si naši jezdci a tým dnes vedli.

Po úvodním dopolením seznámením s tratí brněnského okruhu se jezdci všech tříd odpoledne  vydali bojovat o co nejlepší časy v prvním kvalifikačním tréninku.

Ve třídě superbiků se dařilo našemu jedninému zástupci, jezdci Teamu PATA B&G Racing, Jakubu Smržovi velice dobře. Ten poprvé startoval letos se strojem Aprilia RSV4 1000 F a ještě necelých deset minut před koncem kvalifikačního tréninku byl třetí. I přes zajetí nejlepšího času 2:00,348 min. v posledním kole se nakonec Smrž umístil na sedmém místě, což je velkým příslibem do dalších zítřejších kvalifikačních jízd.

Ve třídě Superstock 1000 startuje s vypůjčeným strojem BMW S1000 RR brněnský jezdec Automotoklubu Masarykův okruh, Michal Šembera. Bratr Lukáše Šembery i přes pád, dokázal zajet čas 2:06,255 min., což znamenalo patnácté místo. Jen o dvě příčky za ním se umístil další brňák, tentokrát jezdec týmu MS Racing, Ondra Ježek. S motocyklem Aprilia RSV4 1000 dosáhl nejlepšího času 2:06,938 min. Dvacáté sedmé místo prozatím patří Michalu Salačovi ze stejného týmu, který jede také Aprilii za dosažený čas 2:09,782 min.

V Supersportech má Česká republika zastoupení jak v týmech tak i mezi jezdci. Královehradecký tým Intermoto Czech nasazuje po celou letošní sezónu dva jezdce. Tím prvním je Angličan Gino Rea, který je na osmém místě průběžného pořadí, druhým pak je dvanáctý Ital Massimo Roccoli. Tuto dvojici v Brně doplňuje český jezdec z Vrchlabí, Tomáš Holubec. Všichni startují na motocyklech Honda CBR600 RR. Rea dosáhl času 2:04,410 min. a za tento výkon se zařadil na desáté místo. Čtrnáctý čas zajel Roccoli – 2:05,130 min. Holubec  časem 2:07,411 min.  byl celkově dvacátý.

V evropském šampionátu třídy Superstock 600 máme jediného jezdce a tím je   Karel  Pešek, mladší bratr Lukáše Peška. Pražský jezdec Brož montáže Racing Teamu, zajel na stroji Yamaha YZF R6 čas 2:09,973 min. a ten ho  prozatím zařadil na šestnácté místo. 

 

pro www.car.cz - Jaromír Navrkal

foto : Jiří Navrkal


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose