www.car.cz
 

Sedmé a první místo ve skupině v Super Porsche Cupu na Lausitzringu pro Mičánka
     11.7.2010 10:20 - tisková zpráva


Sedmé místo v absolutní klasifikaci a první ve své skupině vybojoval v pátém pokračování německého seriálu Super Sports Porsche Cup na okruhu Eurospeed Lausitzring osmnáctiletý brněnský jezdec Tomáš Mičánek. Tímto výsledkem zvýšil svůj náskok v průběžném pořadí. Druhý závod seriálu je na programu v neděli v 11:00 hodin.

V tréninku se Tomáš Mičánek obtížně vyrovnával s velkým vedrem. Zřejmě to byl také jeden z hlavních důvodů, proč se mu v kvalifikaci nedařilo podle představ. "Trénink byl špatný, obsadil až deváté místo z 36 startujících. Poprvé se ocitl v seriálu na startovním roštu až v páté řadě," uvedl šéf stáje a závodníkův otec Jiří Mičánek.

V samotném závodě Tomáš velmi dobře odstartoval, postupně se probojoval na šesté místo a v tvrdém souboji atakoval pátou příčku. "Dopustil se ale v rozhodujících chvílích zbytečných chyb a klesl až na osmé místo. Zatím střídá dobré okamžiky se slabšími. Přitom pět kol závodil ve vyrovnané partii s obhájcem prvenství Raffi Baderem," dodal Jiří Mičánek.

Vítězství v absolutní klasifikaci si odnesl David Jahn před Steffi Halmovou a třetí skončil Swen Dolenc. Ovšem v průběžné klasifikaci seriálu vede Tomáš Mičánek se ziskem 103 bodů, druhý Dolenc na něj ztrácí 18 bodů.

 

JiPo

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Test Jirky Mičánka s vozem Picchio LMP 2/SR2, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose