www.car.cz
 

Ford v Německu druhý a čtvrtý
     tisková zpráva


Německá rallye (20. – 22. 8. 2004)
 
Tisková zpráva po 3. etapě
 
 
Duval nejlepší, Ford druhý a čtvrtý
Nejlepšího výsledku své dosavadní kariéry dosáhla na Německé rallye posádky týmu BP-Ford Francois Duval a Stephane Prévot, když skončila na druhé příčce absolutního pořadí. S dalším Focusem RS WRC si dojeli týmoví kolegové Markko Märtin a Michael Park pro čtvrté místo a posunuli se tak na druhou pozici průběžného hodnocení šampionátu jezdců. Stejnou pozici si Ford upevnil i v šampionátu značek.
 
Duval s Prévotem na zrádných silnicích v okolí Trieru excelovali, zejména během prvních dvou dní. Celkem vyhráli sedm rychlostních zkoušek. Přívalové deště zahrnovaly asfalt tratí rychlostních zkoušek hlínou a šotolinou, čímž se stával jejich povrch ještě mnohem náročnější. Během posledního dne se ke všem rozmarům počasí přidala i mlha. Pro Francoise to ale byly podmínky podobné těm, které dobře zná z belgického šampionátu.
 
Soutěž dokončil se ztrátou pouhých 29,1 sekundy za Sebastienem Loebem, přičemž ho jenom problémy s hydraulikou řazení během prvního dne stály téměř minutu drahocenného času. Märtin přidal do celkové bilance další dva nejrychlejší časy a tím se stal Ford, s devíti vyhranými rychlostním zkouškami, nejúspěšnějším týmem celé soutěže.

Finálová etapa zavedla jezdce na rychlé tratě v Sársku. Byl to velký kontrast k úzkým cestám mezi vinicemi z pátku a betonovým rychlostním zkouškám ve vojenském prostoru Baumholder ze soboty. Počasí bylo méně deštivé a povrch více suchý, což poněkud usnadňovalo volbu správných pneumatik Michelin, které spolehlivě fungovaly během celé soutěže.
 
Duval byl během všech tří dnů povzbuzován mnoha svými fanoušky z nedaleké Belgie. Na druhé místo se propracoval v sobotu večer a do posledního dne nastoupil s náskokem 5,7 sekundy před Carlosem Sainzem. Postupně odstup od španělského jezdce zvyšoval, až na konečnou hodnotu 40,4 sekundy. V součtu dnešních časů byl o 25,6 sekundy rychlejší než vítěz Sebastien Loeb.

„Byla to má vůbec nejlepší jízda,“ říká Duval, který je šestý v šampionátu jezdců. „Celý víkend jsem si opravdu užíval, protože počasí a tratě byly hodně podobné těm, které znám z belgických soutěží. Byly to obtížné podmínky a hodně jsem se opět naučil a také jsem se o dost zlepšil. Dneska jsem jel opravdu tvrdě a věřím tomu, že nebýt mých pátečních problémů, mohl jsem vyhrát. Užili jsme si tu všeho, blátem a deštěm počínaje a jasnou oblohou konče.  Byla to velká výzva a druhé místo je pro mě i pro tým super výsledek.“
 
Märtin s Parkem měli od soupeřů před sebou i za sebou velký odstup. Bez šance na postup v pořadí si udržoval svou čtvrtou pozici a snažil se neudělat zbytečnou chybu.
 
"Dnešek byl OK, ale tratě byly opět zrádné a naší snahou bylo přežít,“ říká Märtin. „Hodně zatáček bylo samé bláto a pod stromy bylo mokro. Jel jsem jenom tak, abych za sebou udržel Cedrica. Nebyl důvod riskovat. Posun na druhé místo v šampionátu je dobrý, ale Sebastienův velký náskok přede mnou už tak dobrý není.“
 
Šéf týmu BP-Ford Malcolm Wilson byl výsledky týmu potěšen. "Francois byl fantastický. Se Stephanem byli o tomto víkendu nejrychlejší a zajel zatím naprosto nejlépe. Byl jediným, kdo mohl útočit na Sebastiena a věřím, že jeho první vítězství už není daleko. Markko podal solidní výkon a dostal se na druhé místo v šampionátu, o což jsme se velmi snažili. Ani jeden šampionát ještě neskončil a my budeme v našich výkonech pokračovat i příští měsíc v Japonsku.“
 
 
 
Konečné pořadí Německé rallye
 
1.    LOEB, Sebastien    Citröen Xsara WRC    4.01.57.4
2.    DUVAL, François    Ford Focus WRC    4.02.26.5
3.    SAINZ , Carlos    Citröen Xsara WRC    4.03.06.9
4.    MARTIN, Markko    Ford Focus WRC    4.04.37.8
5.    ROBERT, Cedric    Peugeot 307 WRC    4.05.27.5
6.    LOIX, Freddy    Peugeot 307 WRC    4.06.03.4
7.    GARDEMEISTER, Toni    Skoda Fabia WRC    4.07.41.6
8.    HIRVONEN, Mikko    Subaru Impreza WRC    4.08.38.5
9.    SARRAZIN, Stephane    Subaru Impreza WRC 4.08.56.3
10.    BENGUE, Alexandre    Peugeot 206 WRC    4.12.24.1
 
 
World Championship 2004
 
Jezdci
 
1.    Sebastien Loeb 76
2.    Markko Martin 47
3.    Carlos Sainz 46
4.    Petter Solberg 44
5.    Marcus Gronholm 42
6.    François Duval 39
7.    Mikko Hirvonen 19
8.    Janne Tuohino 16
9.    Harri Rovanpera 14
10.    Freddy Loix 7
11.    Daniel Carlsson 6
12.    Gilles Panizzi 6
13.    Cedric Robert     4     
 
 
Značky
1.    CITROEN 125
2.    FORD 96
3.    SUBARU     67
4.    PEUGEOT 65
5.    MITSUBISHI 17
 
 
tisk info
 
Martin Linhart,

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose