www.car.cz
 

Jan Charouz v Auto GP ve francouzském Magny Cours stříbrný !!
     11.7.2010 23:54 - tisková zpráva


Auto GP - Jan Charouz vybojoval pro Charouz-Gravity Racing ve Francii druhé místo


Nejlepšího výsledku sezony dosáhl Jan Charouz v osmém závodě šampionátu Auto GP, který se jel v neděli 11. července ve francouzském Magny-Cours. Český závodník obsadil druhé místo. Jeho týmový kolega Esteban Guerrieri získal body za pátou pozici. Bodoval i třetí jezdec týmu Charouz-Gravity Racing Adrien Tambay, který si připsal bod za nejrychlejší kolo závodu.


Do nedělního sprintu startují účastníci Auto GP podle výsledků prvního víkendového závodu. První osmička ovšem vyráží v opačném pořadí. Díky pátému (Charouz) a šestému místu (Guerrieri), které obsadili v sobotu, patřila jezdcům Charouz-Gravity Racing kompletní druhá řada. Adrien Tambay, který většinu sobotního závodu vedl, ale v předposledním kole musel odstoupit, dnes startoval z poslední řady.

Jan Charouz do závodu vyrazil skvěle, když si okamžitě polepšil ze čtvrtého na druhé místo. Esteban Guerrieri se usadil na páté pozici. Po havárii dvou vozů na startu ale na trať vyjel safety car, který na ní ale vydržel jediné kolo, než byl závod restartován. Charouz, který letos plní roli oficiálního rezervního jezdce týmu Renault F1, se v pátém kole pokusil zaútočit na vedoucího Iaconelliho, v dalším průběhu závodu se ale koncentroval na bezchybný výkon a uhájení druhé pozice, což se mu nakonec podařilo. Mladý Pražan si na své bodové konto připsal další důležité body. V průběžném pořadí seriálu figuruje na pátém místě, ovšem se stejným počtem bodů jako třetí Iaconelli a čtvrtý Tappy.

Esteban Guerrieri jel v druhé polovině závodu osamoceně na páté pozici. Při svém debutu v Auto GP Argentinec dokázal bodovat v obou víkendových závodech. V krátkém závodě neměl Adrien Tambay velkou šanci propracovat se startovním polem vpřed. Proto se Francouz před koncem závodu rozhodl zajet do boxu k výměně pneumatik. Na novém obutí pak dosáhl nejrychlejšího kola závodu, za které inkasoval alespoň jeden bod.

V celkovém hodnocení závodního víkendu obsadil Jan Charouz třetí pozici, za kterou inkasuje prize money ve výši 30 000 euro.


Jan Charouz: „Mám velkou radost, že se mi stejně jako při předchozím podniku ve Spa-Francorchamps podařilo vybojovat umístění na stupních vítězů, navíc jsem si opět o příčku polepšil. Bylo by příjemné, kdyby tento trend pokračoval i v příštím závodě. Na začátku závodu jsem se snažil dostat před Iaconelliho, ale bohužel to nevyšlo. Auto bylo lehce přetáčivé. Proto jsem nikdy nebyl dostatečně rychlý při výjezdu na dlouhou rovinku, což je v Magny-Cours snad jediné místo, kde se dá předjíždět. Celkově to byl ale opravdu dobrý víkend, získali jsme důležité body a naše pozice v tabulce šampionátu je před jeho závěrečnou třetinou velice slibná.“

Esteban Guerrieri: „Bohužel mi dnes optimálně nevyšel start. Zkusil jsem jet jinou stopou než soupeři, ale nebyla to šťastná volba a já jsem ztratil dvě pozice. Po restartu jsem jel za Tappym, který byl čtvrtý. Zkoušel jsem jet trochu agresivněji, ale zadní pneumatiky v horku nefungovaly úplně ideálně a v průběhu závodu bylo auto čím dál tím víc přetáčivé. Proto jsem se soustředil hlavně na to, abych dojel až do cíle. Chtěl jsem bojovat o podium, což se nepodařilo, přesto jsem rád, že se mi povedlo bodovat v obou závodech. Auto GP pro mě byla opravdu dobrá zkušenost.“

Adrien Tambay: „Je veliká škoda, že jsem včera krátce před cílem musel odstoupit. Při sprintu nejsou povinné zastávky v boxech a jen těžko se předjíždí. Proto jsme se rozhodli, že na konci závodu obujeme nové pneumatiky a pokusíme se zajet nejrychlejší kolo, za které se v Auto GP inkasuje bod. To se nám povedlo, ale samozřejmě to je jen malá náplast. Doufal jsem, že na domácí půdě dopadnu lépe. Tým ale znovu ukázal, že je velice silný. Teď se budeme soustředit na poslední dva podniky sezony a pokusíme se z nich vytěžit maximum.“

Seriál Auto GP nyní čeká dlouhá letní přestávka. Předposlední podnik se uskuteční ve španělské Navarře až na konci září (25-26/09), závěrečný dvojzávod pak o týden později (02-03/10) na slavném italském okruhu v Monze.


PRŮBĚŽNÉ POŘADÍ AUTO GP 2010 PO 8 Z 12 ZÁVODŮ

Jezdci
1. Edoardo Piscopo DAMS 32
2. Romain Grosjean DAMS 30
3. Carlos Iaconelli Durango 24
4. Duncan Tappy DAMS 24
5. Jan Charouz Charouz-Gravity Racing 24
6. Luca Filippi Euronova Racing 24
7. Fabio Onidi Team Lazarus 18
8. Adrien Tambay Charouz-Gravity Racing 17
9. Jonny Reid SuperNova 11
10. Vladimir Arabadzhiev DAMS 8
11. Giorgio Pantano SuperNova 8
12. Adrian Zaugg Trident Racing 6
13. Celso Miguez RP Motorsport 6
14. Julian Leal Trident Racing 5
15. Jake Rosenzweig SuperNova 5
16. Esteban Guerrieri Charouz-Gravity Racing 3
17. Stefano Coletti Charouz-Gravity Racing 2
18. Walter Grubmüller Charouz-Gravity Racing 2
19. Federico Leo Trident Racing 2


Týmy
1. DAMS 90
2. Charouz-Gravity Racing 50
3. SuperNova 24
4. Durango 24
5. Euronova Racing 23
6. Team Lazarus 18
7. Trident Racing 13
8. RP Motorsport 6

PR

BPA

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Jan Charouz na AutoGP v Magny Cours 2010, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose