www.car.cz
 

Věhlasná Ennstal Classic už v tomto týdnu u našich jižních sousedů
     14.7.2010 10:45 - Malý Antonín


Ennstal Classic už v tomto týdnu

Polovina července je obvyklý termín pořádání nádherné akce pro majitele a milovníky klasických sportovních aut. Od čtvrtka do soboty se jede rakouský Ennstal Classic v Grobmingu.

Fotovzpomínka zde !!

Jako vždy se podařilo organizárorům získat na závěrečnou přehlídku skvostná auta z továrních muzeí a sbírek a tyto prezentují zároveň známé osobnosti motorsportu minulosti ale i žhavé současnosti. Dokladem toho bude přítomnost Sebastina Vettela a jeho jízda v unikátním Porsche F1 z roku 1962 . Škála předváděných aut je pestrá - od formulových aut , kde vévodí legendární Auto Union typ D s továrním jezdcem Audi , Marko Wernerem za volantem, přes auta pro závod Le Mans - zde např. BMW V 12 LMR s Derkem Bellem . Letos 100 let slavící Alfa Romeo má v muzeu úchvatnou 33/2 z roku 1968 a Nino Vaccarella jako její pilot ji projede po 40 letech. Ve výčtu je letos rekordních 18 těchto unikátů a specifikaci najdete zde:

http://www.ennstal-classic.at/content/gp_autos.pdf  

Pochopitelně se na alpských silnicích a závěrečné městské trati ukáže i skvělá sestava 210 vybraných sportovních aut minulosti a tak snad jen aby přálo počasí a bylo možno sledovat tuto nejoblíbenější rakouskou akci svého druhu.

Pro připomenutí uvádím v galerii výběr momentek z minulých let, kdy na tzv. Grand Prix Grobmingu byl např. Emerson Fittipaldi, Michelle Moutonová, Marc Surrer, Rowan Atkinson, Tom Kristensen , Mario Andretti, John Surtees a pochopitelně Sir Stirling Moss, který je ikonou tohoto podniku.

Tento nezdolný pilot potvrdil svou účast a je v pořádku i po svém hrůzostrašném březnovém pádu do výtahové šachty ze třetího patra ve svém domě v Londýně , kdy si v 81 letech zlomil mimo jiné obě nohy a Stirling to vše ustál a určitě se dočká mohutných ovací.

Oficiální web Ennstal Classic: http://www.ennstal-classic.at/Default.aspx?PageId=8  





Tonda Malý

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Tuscan Rewind 2010, foto Mirek Knedla sen

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose