www.car.cz
 

Těsně před startem odhaleny oficiálně mapy čtyř RZ Vysočiny !!
     16.7.2010 09:37 - tisková zpráva


MAPA TRATÍ RALLY VYSOČINA ZVEŘEJNĚNA
 
Nástrahy dvakrát čtyř rychlostních zkoušek o celkové délce 73,7 kilometrů čekají na posádky účastnící se letošní Rally Vysočina. Ta odstartuje v sobotu 17.7.2010 v 9 hodin ráno v jihočeském Kunžaku. Další důležité informace je možné najít na stránkách www.rallyvysocina.com.

Hned první rychlostní zkouška jistě patřičně prověří všechny závodníky ze startovního pole Rally Vysočina. Měří totiž téměř patnáct kilometrů, což je pro soutěže formátu sprintrally už velmi slušná porce. Její start je nedaleko obce Člunek a vine se po okraji Kunějova podél lesa k obci Číměř, podle níž je zkouška pojmenována. Tady na posádky určitě bude čekat velký houf fanoušků, neboť je tu pro ně připravená dobře přístupná divácká zóna u atraktivního levého odbočení pod kopcem.

Poté závodní vozy vystoupají směrem k Dobré Vodě, odkud se vydají doprava do Potočné s další zajímavou diváckou zónou u levého odbočení na můstek „do úzkého“. Pak už je čeká jen závěrečné stoupání úvodního testu směrem k Hůreckým Samotám, kde má RZ1/5 svůj cíl. Přesná délka zkoušky činí 14,89 km a její start je pro první vozidlo naplánován na 9:13 (RZ1) a 12:13 (RZ5).

Z hůreckého cíle se vozy přesunou na start druhého testu, který začíná v Klenové, vede kolem Hamerského rybníka a Rožnova k zajímavému pravému odbočení směrem k cíli, který je situován na okraji obce Matějovec. Délka tohoto testu je 8,85 km a první auto bude na jeho startu v 9:42 (RZ2) a 12:40 (RZ6). Start třetího testu v pořadí je místem, které je od centra soutěže vůbec nejvíce vzdáleno. Nachází se nedaleko Slavonic, v blízkosti tří rybníků s atraktivními názvy Dědkův, Vožralý a Protržený.

Trasa testu vede převážně lesem, z nějž se závodníci vynoří při křižování hlavní silnice, kde je situován retardér, jehož průjezd bude jistě pro diváky velkým lákadlem. Zkouška poté pokračuje do Českého Rudolce, kde je za dalším zajímavým odbočením na okraji obce záhy ukončena. Délka zkoušky Český Rudolec je 7,86 km a její start se chystá na 10:07 (RZ3) a 13:05 (RZ7).

Poté již závodníci naberou kurz k cíli, finále každé z obou polovin soutěže se bude odehrávat na zkoušce Radíkov. Ta startuje nedaleko Markvarce a po průjezdu Horním Radíkovem se jezdci přiblíží svým věrným fanouškům, kteří je budou nepochybně vítat v pravém odbočení na okraji obce, která dala zkoušce název. Poté už čeká soutěžící jen posledních pár těžkých kilometrů přes Nový Svět do Terezína, kde bude cíl posledního testu obou sekcí soutěže. Tato rychlostní zkouška má délku 5,25 km a její start se chystá na 10:14 (RZ4) a 13:22 (RZ8). Po závěrečné zastávce v servisní zóně v Jindřichově Hradci dojedou nejrychlejší závodníci do cíle na kunžackém náměstí v 14:35.

Co se týká počasí, většina předpovědí pro Jindřichohradecko nabízí na sobotu velmi vhodné i pro koupání, zeptali jsme se proto fotografa Ondřeje Krajčí, jaké nabízí zdejší krajina možnosti v tomto směru. Asi nejvíce bych pro osvěžení doporučil oblíbené a hojně navštěvované přírodní koupaliště na rybníku Osika, které se nachází pět kilometrů od Nové Bystřice a není daleko ani od tratě rychlostní zkoušky 2/6,“ zamýšlí se tento místní znalec. „Servisní zóna je situována v Jindřichově Hradci, kde je aquapark a v jeho sousedství také krytý bazén. V těchto parných dnech je zejména aqupark hodně oblíben jak mezi dospělými, tak mezi dětmi.

A komu by se nechtělo do aquaparku, tomu bych doporučil tzv. ´pískárnu´ nacházející se pár kilometrů od Jindřichova Hradce, kde je skutečně příjemné a klidné prostředí.“Dodejme ještě, že vlastně celá trasa soutěže se line krajinou zaplněnou i spoustou dalších vodních ploch, díky nimž se letní termín zdá být pro tuto soutěž jako stvořený.

 
 
Karel Špaček

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Valaška 2010 objektivem Pavla Pustějovského

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose