www.car.cz
 

Vítěz loňské barumky Václav Pech míří do Zlína
     tisková zpráva


Pech míří do Zlína

Přichází konec prázdnin a s ním i tradiční termín nejdůležitější domácí soutěže. Barum rally Zlín je přichystána přivítat půldruhé stovky soutěžních teamů z celé Evropy. Na startu nemůže chybět úřadující mistr České republiky v rallye a vítěz posledního ročníku této soutěže Václav Pech jun.
 
Zlínská soutěž patří k nejstarším domácím soutěžím a během své existence urazila velký kus cesty směrem k nejuznávanějším soutěžím kontinentu. Barum rallye Zlín je zařazena mezi nejprestižnější evropské soutěže a do mistrovství Evropy se započítává s nejvyšším koeficientem 20. Tradičně velmi náročné tratě v okolí Zlína vzbuzují oprávněný respekt všech zúčastněných závodníků. Navíc je celá soutěž provázena zájmem obrovského množství diváků, kteří se na zlínsko sjíždějí doslova z celé Evropy. Hlavní diváckou kulisu však každoročně vytvoří místní diváci, kteří doslova milují tento sport a rallye je snad ve zdejším kraji povinnou součástí již předškolní výchovy. Vždyť také zdejší region dal českému autosportu nejednu rallyeovou hvězdu.
 
Jezdím soutěžit do Zlína velmi rád. Již nyní se těším na neopakovatelnou atmosféru, kterou zdejší fandové tohoto sportu dokáží vytvořit kolem tratě rychlostních zkoušek. Barum rally má obrovskou tradici a velikou prestiž a své loňské vítězství na této soutěži považuji za svůj dosavadní největší úspěch. Obhájit toto vítězství letos bude nesmírně obtížný úkol. Na druhou stranu podle dostupných informací se letos pojede po téměř identických rychlostních zkouškách jako loni, což nám oproti předchozím ročníkům trochu pomůže. Trať již známe z loňska a tím se do značné míry stírá výhoda, kterou má vůči nám především Roman Kresta.
 
On jako místní, zná dopodrobna všechny cesty v okolí Zlína a když pořadatel vymyslí nějakou novou rychlostní zkoušku, bývá Roman v domácích podmínkách ve výhodě. Máme za sebou čtrnáct dnů od poslední soutěže, kterou jsme s Petrem vyplnili především zvyšováním fyzické kondice před tímto třídenním kláním. Zlínská soutěž je nejdelší, která se u nás jezdí a fyzická příprava je opravdu nezbytná. Dnes nás čeká přesun do Zlína a trénink na tratích rychlostních zkoušek,“ řekl Václav Pech jun.
 
Barum rally Zlín proběhne koncem tohoto týdne a během tří soutěžních dnů absolvují posádky téměř sedm set kilometrů. Soutěžit se bude především na patnácti rychlostních zkouškách o celkové délce 283 km. Vítěz bude znám v neděli 29. srpna 2004 před třetí hodinou odpolední.
 
Jaroslav Štauber
Tisková informace EuroOil teamu, Plzeň, 23.8.2004


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose