www.car.cz
 

Vrchaři nyní pokračují ve Vsetíně u Malé Bystřice
     20.7.2010 23:49 - tisková zpráva


Liqui Moly Berg Cup 2010 pokračuje ve Vsetíně u Malé Bystřice

Šestým dílem pokračuje tento víkend mezinárodní seriál v závodech automobilů do vrchu Liqui Moly Berg Cup 2010 a to ve Vsetíně – Malé Bystřici. Tento závod se koná na trati o délce 3508 metrů pod názvem Valašský kopec – Memoriál Miroslava Fajkuse a pořádá ho ABM Racing o.s. V seznamu přihlášených jezdců nalezneme více jak 100 jezdců z České republiky, Slovenska a Polska.

Mezi jasné favority závodu můžeme řadit doposud vedoucího jezdce celkového pořadí seriálu Aleše Mlejnka s formulí Opel Lotus a druhého v tomto pořadí Davida Komárka s vozem Mitsubishi Colt Evo 550+. Hlavně tito dva jmenovaní se perou o vítězství v závodě. O stupně vítězů v absolutním pořadí se jistě poperou Michal Novický s formulovým vozem Reynard 032 F3, Miloš Zmeškal na další formuli Reynard 97D F3000 či Jiří Špalek s vozem Mitsubishi Lancer WRC 05.

V nabité konkurenci se o TOP 10 budou snažit další zkušení jezdci, kteří si nedají nic zadarmo. Můžeme jmenovat například Pavla Ulmana, Ivo Krampotu (oba BMW M3), Martina Zemana (Mitsubishi Lancer Evo VI), Vladimíra Vitvera (Lotus WR9), Marka Rybníčka (Mitsubishi Lancer Evo X), Drahoslava Šuberta (Mitsubishi Lancer Evo IX), Petera Vahančíka (Mitsubishi Lancer Evo VIII) či Aleš Fučík (Mitsubishi Lancer Evo IX).

Hojná účast jezdců se čeká mezi historickými vozy. V seznamu přihlášených je jich rekordně 17. Mezi velké favority patří bezesporu Libor Jelínek, který bude chtít určitě prodat potenciál vozu BMW 3.5 CSLi. V poslední době prokazuje výrazné zlepšení slovenský jezdec Ladislav Kozmann s VW Scirocco či Lukáš Tomeček s VW Golf I. Po technických problémech se podruhé dočkáme na startu i velmi rychlého Radovana Táborského s Fiatem 128 A Rally. Mezi formulovými vozy bude patřit k favoritům určitě Jan Osladil jr. s formulí Škoda MTX 1-01.

Diváci se mohou těšit i na další oblíbené jezdce či jejich stroje. Můžeme jmenovat například Zdeňka Němce na špičkovém voze VW Golf I, Milana Boháče a Tomáše Beka s Renaultem Clio Sport, poláka Roberta Steće s formulí Intech RS 010, Vojtěcha Staňka s Peugeotem 106, Jakuba Trnku se Suzuki Swift GTi, Jakuba Satka a Antonína Daniela (oba Honda Civic Type R), Martina Zimáka (Citroen Saxo VTS), Františka Ančíka (Chevrolet Corvette), Josefa Dohnálka jr. (Citroen Saxo VTS) či hokejového reprezentanta Filipa Kubu s vozem Subaru Impreza.

Administrativní a technická přejímka začíná v pátek od 15,00 hodin do 21,00 hodin. Tréninkové jízdy začínají po oba dva dny v 8,00 hodin, závodní jízdy od 13,00 hodin. Průběžné online výsledky z obou víkendových dnů mohou zájemci sledovat na www.berg-cup.cz nebo www.timing.sk.

Video z posledního závodu ve Vsetíně z roku 2009 můžete shlédnout ZDE :   

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Chopard GP Grobming 2010 od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose