www.car.cz
 

Martin Matzke má z ADAC GT MASTERS v holandském Assenu parádní stříbro !!!!!
     21.7.2010 00:08 - tisková zpráva


Roudnický Martin Matzke má stříbro z Assenu

 

Skvěle dopadl závodní víkend ADAC GT MASTERS v holandském Assenu pro roudnického jezdce Martina Matzkeho. Česko – německá posádka Martin Matzke/Andreas Wirth se vůbec poprvé dokázala probojovat na bednu na stříbrnou příčku.

 

„Kvalifikace se mi povedla, a tak jsem startoval z třetího místa. Začátek byl dramatický, protože se rozjíždělo velice pomalu, já měl zařazenou dvojku, a tak jsem ztratil hned pět míst. Během několika kol jsem ztrátu dohnal a BMW jsem Andreasovi předával na třetí pozici. Jsem rád, že se nám  konečně povedlo stát na bedně,“ řekl se šťastným výrazem Martin Matzke. Těsně před otevřením boxu pro střídání začalo pršet a došlo k několika kolizím, proto vyjel na trať Safety car.

 

Všechny týmy musely zvolit vhodnou strategii kdy vystřídat, a kdy přezout na mokré pneumatiky. Po vystřídání  dojížděl Andreas Wirth na mokrých pneumatikách a povedlo se mu vybojovat druhou příčku za vítězným  Audi R8 LMS dvojice Ludwig/Mies.

Nedělní závod  byl ale ve znamení smůly. Andreas rozjížděl ze skvělého pátého místa, ale hned v první zatáčce po startu došlo ke kolizi několika vozů . Do zelené Alpiny narazilo zezadu bílé Porche 911 dvojice Dutt/Strasser, a tak bohužel  pro tým s-Berg Racing závod skončil.

 

 „Když jsem  viděl co se stalo, tak mi bylo jasné, že je konec. Byla to smolná neděle. Chtěli jsme opět zaútočit na bednu. Alpina jela skvěle a oběma nám také seděla trať, na kterou inženýři nastavili bezvadně podvozek. Celkově mám ale z víkendu pocity dobré, protože si domů vezu konečně pohár za druhé místo,“  dodal  Martin Matzke.  Jezdce teď čeká letní přestávka do dalšího podniku ADAC GT Masters, který se jede 14. srpna nedaleko Drážďan na okruhu Lausitzring.

 

 

 PR


 
 
Fotogalerie:   Martin Matzke v Jaramě 2010, foto týmu P.Gabriel

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose