www.car.cz
 

Václav Janík s Lolou B02/50 na zmoklé Babě dokonce pátý
     21.7.2010 13:42 - tisková zpráva


Pezinská Baba  .2010

Osmým závodem pokračoval o víkendu šampionát Mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu, který je rovněž zařazen do seriálu Mezinárodního Mistrovství ČR. Dějištěm se tentokrát stal slovenský Pezinok, nedaleko Bratislavy a team Nutrend racing měl na této 5100 metrů dlouhé trati zastoupení hned dvěma jezdci. Ve skupině E2 již tradičně startoval Václav Janík s vozem Lola B02/50 a skupinu E1 zastupoval Karel Hubáček na voze BMW M3 E92 GTR.


Pro Karla Hubáčka se jednalo o druhý letošní start s tímto vozem, a proto se v hlavní míře jednalo především o testování tohoto BMW, které stále ještě prochází řadou dolaďování. Václav Janík se na této, pro něj nepříliš oblíbené trati, snažil především o získání dalších zkušeností s tímto silným vozem.

Sobotní tréninkové jízdy probíhaly za vyloženě letního počasí. Zatímco Janík se během těchto dvou jízd snažil o optimální nastavení vozu, Karel Hubáček dokázal zajet své dosavadní maximum.

První nedělní jízda nezačala pro Nutrend racing team příliš úspěšně. V případě Janíkova vozu, padla volba na špatnou směs pneumatik. Navíc start do první závodní jízdy proběhl za mírného deště a Vašek zvolil raději opatrnější jízdu. Také Karel Hubáček, který se snažil navázat na svůj sobotní úspěšný trénink, nezačal ideálně a bohužel v této první jízdě udělal hodiny.

Během druhé závodní jízdy, kdy se rozpršelo naplno, nedokázal již Karel Hubáček svou časovou ztrátu z první jízdy dohnat. Václav Janík, po hodinách Milana Svobody, absolvoval opravnou jízdu. Vašek této možnosti využil a zajel čas, který ho posunul na celkové páté místo absolutního pořadí. Jedná se tak o doposud nejlepší Janíkovo umístnění v evropském šampionátu.

Nutrend racing team se nyní, po šňůře třech závodních víkendů, plně soustředí na další podnik Mistrovství Evropy, startující 07.-08. srpna, ve francouzském Le Mont Dore, kde se na start postaví již tradičně Václav Janík ve skupině formulových vozů.

 

PR

http://www.janik-motorsport.com/

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Chopard GP Grobming 2010 od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose