www.car.cz
 

Leon Eurocup míří o víkendu na Masarykův okruh. S Matějovským i Fulínem
     27.7.2010 23:51 - tisková zpráva


SEAT Leon Eurocup míří do Brna, Michal Matějovský se představí českým fanouškům

· Michal Matějovský věří, že smůlu si vybral již v první polovině sezony
· Druhým českým zástupcem je účastník poháru Supercopa SEAT Leon Petr Fulín

Na přelomu července a srpna se na brněnský Masarykův okruh soustředí pozornost fanoušků okruhových závodů. Mistrovství světa cestovních vozů, které do Brna po roce opět zavítá, provází už třetím rokem pohárová klání SEAT Leon Eurocup, v nichž o body bojuje také Michal Matějovský, podporovaný českým zastoupením značky SEAT.


Sezona 2010, čítající šest závodních víkendů, je za polovinou. V italské Monze, belgickém Zolderu a britském Brands Hatch se již odjelo celkem šest závodů. Michal Matějovský už letos potvrdil dobrý výkon v kvalifikačních jízdách, když například v Itálii do závodu startoval ze třetího místa, ale v samotných závodech se mu zatím lepí smůla na paty. Michal před zahájením letošní sezony potvrdil, že v ní chce opět bojovat o přední příčky. Loni si v Brně na Masarykově okruhu vybojoval body v závodech za čtvrté a páté místo, v letošním roce usiluje především o návrat mezi závodnickou špičku, kam loni patřil.

Matějovský před Brnem nenechává nic náhodě. Ne jeho voze byla po závodech na anglickém okruhu v Brands Hatch vyměněna převodovka a vůz prošel celkovou kontrolou. Michal přijede do Brna ve středu večer.

„Jednáme s automotodromem v Brně o možnosti čtvrtečního krátkého testu.Vůz byl Anglii totiž po nehodě dost poškozen a rád bych zkontroloval, zda všechno funguje tak, jak má. Na domácí závod do Brna i na naše fanoušky se už moc těším a všechny co nejsrdečněji zvu na brněnský automotodrom,“ řekl před odjezdem do Brna královéhradecký jezdec Michal Matějovský.

V Brně se v pohárových závodech SEAT Leon Eurocup představí i druhý český závodník, Petr Fulín, který jinak jezdí pohár Supercopa SEAT Leon. Ani jeho šance na úspěch nejsou malé. Loni si při svém jediném startu v Oscherslebenu dokázal dojet pro třetí místo.

První závod SEAT Leon Eurocup se jede v sobotu 31.7. od 11:20 h, druhý pak v neděli 1.8. v 10:55 h. Zlatým hřebem programu okruhového víkendu budou dva nedělní závody šampionátu WTCC. SEAT Sport je v nich zastoupen nepřímo soukromými týmy, které i letos obsazují přední místa v závodech a jsou tak zdatnými soupeři konkurenčních továrních vozů. V letech 2008 a 2009 SEAT v šampionátu WTCC zvítězil.



*****
SEAT je mladistvý a sportovní výrobce automobilů ze Španělska. Značka nabízí jedinečný a inovativní design, nejmodernější technologie a mimořádnou úroveň preciznosti a kvality produktů.

Automobily značky SEAT vynikají atletickým pojetím a hospodárným provozem. Potěšení z jízdy je jednou z klíčových hodnot. Futuristický design všech vozů SEAT je nezaměnitelný a velmi přitažlivý. Zároveň se modely SEAT vyznačují vysokou úrovní funkčnosti a mimořádně příznivým poměrem výkon/cena. SEAT tím zpřístupňuje inovativní technologie širokým vrstvám zákazníků.

Domovem značky SEAT je Martorell u Barcelony, kde vzniká design a probíhá vývoj a z velké části i výroba těchto španělských automobilů. Současný výrobní program je tvořen modelovými řadami Ibiza, Leon, Altea, Exeo a Alhambra. SEAT je součástí koncernu Volkswagen Group.

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Michal Matějovský v Brands Hatch 2010, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose