www.car.cz
 

Příbram se o víkendu opět hostí závod cross country rallye
     28.7.2010 22:38 - tisková zpráva


V Příbrami se pojede další ročník cross country rally

Po loňském nultém ročníku to vypadá, že se v Příbrami rýsuje tradice dalšího motoristického závodu.

Příbramská motoristická veřejnost má o prázdninách příležitost vychutnat si atmosféru mezinárodních automobilových závodů. Po loňském nultém ročníku se totiž ve městě a okolí pojede další ročník závodů v terénu. Soutěž s oficiálním názvem Central Europe Zone Cross Country Rally Příbram 2010 se uskuteční ve dnech 30. – 31. července tohoto roku.

První den v odpoledních hodinách se uskuteční prolog, jenž zároveň poslouží jako kvalifikační část závodu. Umístění v prologu, který se pojede v areálu bývalých kasáren Brod, určí startovní pořadí v závodu o den později.

Přislíbeno je zatím 25 posádek v kategorii automobilů, startovat má také 12 čtyřkolek. Jezdci v součtu absolvují více než 250 kilometrů. Umístění v závodě se započítává do celkových výsledků mistrovství České republiky, Polska a CEZ. Mezi účastníky motoristického klání se představí například účastníci Rally Dakar Jiří Janeček s Viktorem Chytkou, Miroslav Zapletal či příbramský Jiří Přibyl. Dále by měli jet Zdeněk Pořízek či pětinásobný vítěz Dakaru v kategorii čtyřkolek Josef Macháček, Tomáš Kubiena nebo Martin Plechatý. Mezinárodní rozměr soutěže dodávají jezdci z Polska a Maďarska.

Za nejoblíbenější lokality z pohledu diváckého lze podle ředitele závodu Františka Stoklasy označit Pichce či bývalé fotbalové hřiště u Kasáren Brod. Start i cíl jsou u příbramského Stop Shopu na Zdaboři. Na akci jsou přijata přísná bezpečnostní opatření. „Chceme předejít jakýmkoliv problémům. Na trati bude několik desítek pořadatelů a žádám diváky, aby dbali jejich pokynů,“ uvedl Stoklasa. Návštěvníci závodů by se neměli pohybovat zejména v blízkosti výjezdů ze zatáček a rovněž je zakázáno vstupovat na trať v průběhu jednotlivých rychlostních zkoušek.

Závody pořádá příbramský automotoklub ve spolupráci s řadou partnerů. Jedním z hlavním je tradičně Nissan Jiří Přibyl, dále jsou to Art Protect, Město Příbram, Středočeský kraj, Autodíly Kačer, Pivovar Eggenberg, Brdský spoj a mnoho dalších.


Kasárny v katastru obce Brod patří stále městu, které tak muselo rozhodovat o tom, jestli sem poslední víkend pustí závodníky druhého ročníku příbramské motoristické soutěže Cross Country Rally. Na svém posledním zasedání rada města pořádajícímu Autoklubu Příbram průjezdy areálem nakonec povolila.

Soutěžní vozidla vjedou do areálu hlavní bránou směrem od obce Brod a na opačné straně areál opustí. V místě plánovaného výjezdu z areálu se nachází oplocení z drátěného pletiva a není zde brána. Organizátoři soutěže přeruší pletivo v šířce přibližně 10 metrů po dobu konání soutěže a po jejím skončení jej nahradí novým pletivem.

S vyslovením povolení rada stanovila také další podmínky, jež musí pořadatelé soutěže dodržet. Organizátoři v plné míře odpovídají za bezpečnost osob, které se v průběhu konání budou pohybovat v areálu kasáren. „Na náklady pořadatele budou provedena veškerá bezpečnostní opatření, aby nedošlo ke zranění nebo jiné újmě osob, ke škodám na majetku, apod.,“ stojí v podmínkách města. Autoklub se také zavazuje hradit případné škody vzniklé na majetku města nebo jiných subjektů uvnitř areálu.

Na rally pojede přes třicet závodníků. Již tento víkend

Příbramské cross country rally se jede tento víkend, pojede přes třicet posádek.  

 Jezdec
 Spolujezdec
 Značka
 Skupina
 
1
 Přibyl
 Kulštejn
 Nissan
 T1
 
 2
 Wieľaiwek
 Wielľaiwek
 Mitsubishi
 T1
 
3
 Kruszewicz
 Darowicki
 Bowler
 T1
 
4
 Grajek
 Cieley
 Sam
 T1
 
5
 Źyła
 Źyła
 Mitsubishi
 T1
 
6
 Kakrda
 Novák
 Isuzu
 T1
 
7
 Janaszkiewicz
 Janaszkiewicz
 Land Rover
 T1
 
8
 Łyźwa
 Krotiut
 Land Rover
 Challenge
 
9
 Ryczkowski
 Wikowicz
 Mitsubishi
 T1
 
10
 Woźniak
 Źak
 Nissan
 T1
 
11
 Chytka
 Schovánek
 Mitsubishi
 T2
 
12
 Ulrich
 Ulricová
 Nissan
 T2
 
13
 Sachanbinski
 Rabiega
 Toyota
 T2
 
14
 Vaculík
 Malý
 Kia
 T1
 
15
 Pořízek
 Sýkora
 BMW
 T1
 
16
 Janeček
 Pacovský
 
 
 
17
 Szwagrzyk
 Bradkowiecki
 Mitsubishi
 T2
 
18
 Garocsi
 Tornarell
 Mitsubishi
 T2
 
19
 Januj
 Loffler
 Mitsubishi
 T2
 
20
 Skula
 Vebr
 Suzuki
 T1
   
 
Quad
  
   
 Jezdec
 Značka
 
 
 
1
 Macháček
 Raptor 900
 
 
 
2
 Sýkora
 
 
 
 
3
 Tošenovský ml.
 KTM
 
 
 
4
 Tošenovský st.
 E-TV
 
 
 
5
 Kyznar
 Yamaha
 
 
 
6
 Pitrmoc
 Suzuki
 
 
 
7
 Ulrichová
 Suzuki
 
 
 
8
 Sajan
 GasGas
 
 
 
9
 Polášek
 Can Am
 
 
 
10
 Bazika
 Yamaha
 
 
 
11
 Liška
 
 
 
 
12
 Plechatý
 KTM

Harmonogram zde
  
http://www.pribram.cz/rally

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Bronzový Loprais Tatra Team - Hedvábná stezka 2009 a její atrmosféra, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose