www.car.cz
 

Filip Salaquarda v závodnické pauze závodil pro změnu na motokárách
     30.7.2010 08:16 - tisková zpráva


Tisková zpráva Filipa Salaquardy
Praha, 29. července 2010

Filip těsně nad zemí

Ani v období, kdy předpisy Světové serie Renaultu neumožňují jejím účastníkům prohánět se po okruzích, se Filip Salaquarda volantu nevzdává. Jezdec týmu ISR Racing jen zaměnil kokpit formule za sedačku motokáry.
„Díky pochopení Josefa Kališe jsme dostali k dispozici skutečně kvalitní stroj s podvozkem Birel, který se objevil i v mistrovství Evropy,“ vysvětluje pražský závodník. Z původního plánu zúčastnit se přes prázdniny několika závodů sice sešlo, o to pilněji však s károu trénoval.

Vydal se na novou trať v Chebu a také na „klasiku“ ve Vysokém Mýtě. „Docela mě překvapilo, jak jsem se do toho znovu vpravil, vždyť naposledy jsem s motokárou jezdil někdy v roce 2006. V Chebu mně trochu vadil značný počet komerčních návštěvníků na dráze, ve Vysokém Mýtě už to bylo o poznání lepší. Dokonce jsem se tam potkal s několika kluky, co se zúčastňují evropského šampionátu.

Dosažené časy byly velice slušné, i vzhledem k tomu, že jsme káru moc neladili a jeli s bohatším nastavením. Zpočátku jsem se hlavně seznamoval s tratí, která je dost předělaná, a zajížděl jsem motor.

V konci jsem za to ale vzal a mám ze svého výkonu dobrý pocit. Každopádně to byla dobrá příprava,“ uzavírá Filip. Toho teď ještě čeká s motokárou další testování v Sosnové a potom důležitý krok v soukromém životě – vstoupí do svazku manželského.

 


Zpracoval: Sport-Press
Foto: archiv Filipa Salaquardy

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Ennstal Classic 2010 z Nikonů P.a T. Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose