www.car.cz
 

Okruhové WTCC v Brně mohly sledovat stovky milionů domácností
     3.8.2010 22:39 - tisková zpráva


Mistrovství světa na Automotodromu v Brně mohly sledovat stovky milionů domácností

Miliony televizních obrazovek o minulém víkendu zářily po celém světě a napjatí diváci na nich sledovali záběry z Brna. Mistrovství světa cestovních vozů FIA WTCC přenášely stanice doslova v každém koutu planety. Celkem si význačnou sportovní událost nenechali ujít na 77 programech. Z toho 13 stanic se rozhodlo vysílat z Brna živě. Ochuzeni nezůstali v Číně, Maroku ani v Severní Americe.

Počet domácnosti, které mohly dění na Masarykově okruhu sledovat, překročil magickou půlmiliardu! K tomu je potřeba připočíst i účast agentur jako je Reuters, jež působí po celém světě, a lze dojít k jedinému možnému závěru: Automotodrom Brno znovu udělal České republice nedocenitelnou reklamu po celém světě!

Přímo v areálu Automotodromu Brno sledovalo roztomilé Mini Coopery, sportovní Maserati a nadupané Chevrolety, BMW a Seaty 29 tisíc diváků.

I přesto budou muset představitelé Automotodromu tvrdě bojovat o udržení významného závodu, protože se Česká republika rozhodla nepřispět na provoz slavného okruhu ani jedinou korunou. Přitom po celém světě je konání mistrovství světa chápáno jako velmi prestižní záležitost a čelní představitelé pořádajících států se snaží závodiště všemožně podporovat.

Již za deset dní v Brně propukne ostře sledovaná událost. Oči motoristického světa se upnou k věhlasné Grand Prix Mistrovství světa silničních motocyklů!

 

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   FIA WTCC Brno 2010 objektivem Jana Škody

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose