www.car.cz
 

Závěrečný závod světové série Red Bull Air Race 2010 se koná v Lausitzu
     4.8.2010 14:48 - tisková zpráva


Volkswagen zve na závěrečný závod světové série Red Bull Air Race 2010

Praha, 3. srpna 2010 – Red Bull Air Race je relativně mladou sportovní disciplínou, která má v rámci leteckého sportu podobnou pozici jako Formule 1 v motoristickém sportu. O víkendu 7. až 8. srpna 2010 se na německém závodním okruhu EuroSpeedway v Lausitzu, tedy pouhých 90 km od hranic s Českou republikou, koná závěrečný závod světové série Red Bull Air Race 2010, jejímž generálním partnerem je značka Volkswagen. Mezi 15 soupeřícími piloty je i Čech Martin Šonka, jeden z nejlepších akrobatických letců na světě.


Díky podpoře závodů Red Bull Air Race značkou Volkswagen si během leteckého víkendu na závodním okruhu EuroSpeedway v Lausitzu přijdou na své rovněž milovníci motoristického sportu. V rámci bohatého doprovodného programu se představí jezdci týmu Volkswagen Motorsport Giniel de Villiers a Dirk von Zitzewitz, vítězové Rallye Dakar 2009.

Zájemci budou mít také možnost absolvovat jízdu po závodním okruhu na sedadle spolujezdce v modelu Volkswagen Scirocco R poháněném motorem 2.0 TSI o výkonu 165 kW (265 k), který je základem pro závodní vozy Volkswagen Scirocco R Cup. Značkový pohár pořádaný v rámci závodů DTM je díky pohonu na CNG nejšetrnějším svého druhu k životnímu prostředí.

Letos se světová série Red Bull Air Race konala již v pěti městech po celém světě, přičemž každý závod má svůj jedinečný charakter. Létá se nad zemí nebo nad vodou, uprostřed měst nebo ve volné přírodě. Poslední závod na EuroSpeedway v Lausitzu je jediným závodem letošního ročníku světové série Red Bul Air Race, který se nepoletí nad vodou. Diváci budou moci sledovat průběh celého letu každého pilota od startu až po přistání, neboť startovací i přistávací dráha bude v prostoru boxů závodního okruhu.

České barvy ve světové sérii Red Bull Air Race hájí letos poprvé dvaatřicetiletý Martin Šonka se závodním číslem 8, který se stal druhým nejmladším pilotem v dosavadní historii závodů Red Bull Air Race. Do závodů startuje s novým letadlem Edge 540. V závodech lze spatřit také stroje MXS-R a Corvus Racer 540. Všechny tři typy patří mezi nejmodernější a nejlepší závodní stroje současnosti, přičemž se vyznačují neuvěřitelnou lehkostí (váží cca 540 kg) a mimořádně citlivým systémem řízení. Uchazeči o účast v nejnáročnějších leteckých závodech na světě prochází extrémně náročným výběrovým řízením.

Finále světové série Red Bull Air Race EuroSpeedway Lausitz 2010 sponzorované značkou Volkswagen se koná ve dnech 5. až 8. srpna. Ve čtvrtek a v pátek má každý pilot vždy dva tréninkové pokusy, v sobotu od 14 hodin probíhá kvalifikace a v neděli ve 13.15 startuje vlastní závod. O víkendu jsou brány závodního okruhu otevřeny od 10 hodin.


Import VOLKSWAGEN Group, s.r.o.
AC&C Public Relations

 

PR 
 

Neprošlo jazykovou korekturou


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose