www.car.cz
 

Kresta v Pačejově poprvé okusí Fabii S2000 od Tlusťáka
     4.8.2010 15:15 - tisková zpráva


Roman Kresta v Pačejově premiérově s Fabií S2000

Měsíc uplynul od Rallye Bohemia, kde se Roman Kresta s Petrem Grossem zatím naposledy představili na domácích tratích. Červencový rallysprint na Vysočině Roman vynechal, ale o uplynulém víkendu společně s Petrem Grossem absolvovali Neste Rally Finland. Již tuto sobotu se luhačovicko-boleslavský tandem vrátí zpět na domácí tratě na šestý podnik letošního seriálu ECOSUN Mistrovství České republiky ve sprintrally, kterým bude XXXI. FUCHS OIL Rally Agropa Pačejov.

"Když se ohlédnu za uplynulým víkendem, můžu jen říct, že Finsko byla nádherná soutěž. Společně s Petrem bychom chtěli poděkovat našim partnerům za umožnění startu a fanouškům za vytvořenou atmosféru," komentuje účast na soutěži světového šampionátu Roman Kresta. "Teď už se ale musíme připravovat na nadcházející podniky," dodává.

Již delší dobu se v případě úřadujícího českého mistra hovořilo v souvislosti s nadcházejícím vrcholem sezóny - Barum Czech Rally o změně techniky. Při pohledu na seznam přihlášených na Pačejovskou soutěž je u posádky Kresta - Gross uvedena Škoda Fabia S2000. Celou situaci Roman Kresta vysvětluje: "V Pačejově se skutečně představíme s vozem Škoda Fabia S2000, je to z toho důvodu, abychom si vůz vyzkoušeli před Barum Rally, kde máme možnost s ním startovat. Vůz, se kterým pojedeme, pochází od Antonína Tlusťáka, který nám vyšel vstříc a souhlasil s dočasnou výměnou soutěžní techniky."

Jaký je důvod změny techniky před Barum Rally, objasňuje Roman takto: "Po Rally Bohemia je boj v šampionátu MMČR stále otevřený. Momentálně jsme na třetí pozici, ale Bohemia nás vrátila do hry o titul a my uděláme maximum, abychom šanci využili. Pačejov tak bude ostrým testem na Barumku. Ještě jednou tak chceme poděkovat týmu Antonína Tlusťáka, za spolupráci."

Víkendová Pačejovská soutěž odstartuje v sobotu 7. srpna v 8:30 z náměstí v Horažďovicích, následně posádky čeká devět rychlostních zkoušek o délce 79,11 kilometrů, které spolu s přejezdovými trasami vytvoří trať dlouhou 277,65 kilometrů. Nejúspěšnější soutěžící posádky jsou očekávány znovu na náměstí v Horažďovicích v 17:15 odpoledne.

Roman Kresta s Petrem Grossem však neberou soutěž v Pačejově jen a pouze jako test na Barum Rally, po pěti odjetých podnicích je Roman v průběžném hodnocení jezdců na druhé příčce s pouze tříbodovou ztrátou na vedoucí pozici. "Samozřejmě, Pačejov je dalším rallysprintem a my kromě zkoušení auta chceme bojovat o co nejlepší výsledek. Současně také chceme pozvat všechny fandy rally k tratím a popřát jim skvělý sportovní zážitek," uzavírá Roman Kresta před nadcházejícím podnikem MČR sprintrally.

 

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Krkonoše 2010 objektivem Jana Piechaczka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose