www.car.cz
 

Francouzské lázeňské městečko Mont Dore hostilo evropské vrchaře
     12.8.2010 13:04 - tisková zpráva


VáclavJaník z francouzského Le Mont Dore veze body za šesté místo ve skupině

Francouzské lázeňské městečko Mont Dore hostilo o víkendu devátý podnik šampionátu Mistrovství Evropy závodů automobilů do vrchu. Zdejší, téměř pětikilometrová trať s převýšením 377 metrů, patří díky své technické náročnosti k nejpomalejším tratím celého evropského mistrovství.

Páteční přejímky i celý závodní víkend proběhl za velmi slunného počasí. V první sobotní tréninkové jízdě dojel Václav Janík, jako jediný zástupce teamu Nutrend racing, na čtvrtém místě ve skupině formulových vozů, E2-SS. Ve druhém tréninku pak obsadil pátou příčku.

Tradicí zdejšího závodu je, že z celkových tří jízd se do celkových výsledků započítávají dva nejrychlejší závodní časy. Během prvního závodu pak Vašek Janík zajel pátý nejrychlejší čas ve skupině. Ve zbylých dvou závodních jízdách pak ale klesl o jednu příčku na místo šesté.

Team Nutrend racing si tedy z francouzského Le Mont Dore odváží body za celkové šesté místo skupiny E2-SS.

 

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Mistr Evropy v závodech do vrchu Simone Faggioli

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose