www.car.cz
 

Světová serii Renaultu 3.5 - i česká stáj IRS jde do finiše
     13.8.2010 22:24 - tisková zpráva


Jdeme do finiše!

Ve Světové serii Renaultu 3.5 nastává pověstný klid před bouří. Mílovými kroky se blíží víkend 4. a 5. září, kdy se na německém Hockenheimringu rozeběhne její závěrečná fáze. Zbývá proto ještě chvilka na to, zrekapitulovat si dosavadní průběh sezony.

Český tým ISR Racing ji absolvuje s jezdci Filipem Salaquardou a Estebanem Guerrierim, kterého pro závod v Monte Carlu nahradil Alexander Rossi. Výsledky předčily všechna očekávání.
Po trochu rozpačitějším začátku, kdy stáj vyšla naprázdno na španělském Motorlandu Aragon, způsobil argentinský pilot Guerrieri doslova senzaci ve Spa-Francorchamps, když dokázal vyhrát druhou jízdu. Dobře to dlouho vypadalo také v Monaku, kde Rossi zajel v kvalifikaci třetí a Salaquarda čtvrtý čas. V závodě však Američan přehnal své úsilí a havaroval, zatímco Salaquarda bral první body za osmou příčku. Následovala brněnská pohádka. Při zdařilé a hojně navštívené premiéře Světové serie na Masarykově okruhu si ISR Racing dělal se soupeři, co chtěl.

Guerrieri deklasoval po oba dny konkurenci rozdílem třídy. Salaquarda po nešťastném sobotním vyřazení konečně protrhl smůlu a v neděli vystoupil na bronzový stupínek. Hattrick málem dovršil Jihoameričan v Magny-Cours, kde ho v prvním závodě těsně porazil jen dosavadní lídr průběžného pořadí Aljošin. V odvetě se mu už tolik nedařilo, zato se znovu vytáhl Salaquarda, jenž si zopakoval pódiové umístění z domácí trati.
Parádně rozjetou partu z Čestlic u Prahy potom bohužel zbrzdila „vyšší moc“, poněkud diskutabilní diskvalifikace z podniku na maďarském Hungaroringu. I tak si Esteban Guerrieri drží celkové výborné čtvrté místo, Filip Salaquarda je dvanáctý.

Kromě Hockenheimringu jsou na programu letošního ročníku ještě klání v Silverstone (18. 19. 9.) a v Barceloně (9. – 10. 10.).

Zpracoval: Sport-Press

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Srpnový okruhový Most, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose