www.car.cz
 

Mostecké trucky: Chystá se hon na Adama Lacka?
     tisková zpráva


Mostecký víkend trucků slibuje adrenalinovou show
 
Ačkoli počasí v posledních hodinách připomíná spíš podzim, dlouhodobá předpověď pro následující víkend naštěstí mluví o ubývání oblačnosti a srážek. MATADOR Czech Truck Prix 2004 na mosteckém Autodromu Duhové Energie tedy očekává krom rekordního počtu 27 kamiónů na startovním roštu také letošní rekordní návštěvu.
 
Ti, kdo přijedou, rozhodně nebudou litovat. I kdyby náhodou zapršelo, půjde o prvek, který především zatraktivní bitvy závodních obrů na dráze. A že to bude skutečně nevídaná řež, potvrzují i přímí účastníci FIA Evropského poháru tahačů. Nejmladší z nich, pilot ČESKÝ TELECOM Prima Teamu, devatenáctiletý Adam Lacko, je v průběžném bodování na čtvrté pozici a mostecký víkend považuje za jeden z nejdůležitějších v celé sezóně. „Především jedeme doma a tím nemyslím jen Českou republiku, ale i mostecký okruh, který považujeme za svou domovskou štaci. Před  všemi partnery, známými a příbuznými to bude znamenat mnohem větší zodpovědnost.
 
Proto také nestartuji v Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu, protože soustředění na výkon za volantem trucku je prioritní,“ svěřil se Adam. Během dosavadních zahraničních závodů už dvakrát na trati okusil pořádnou ránu. Na Nürburgringu a v Alastaru se dokonce seznámil s péčí německých a finských lékařů. „Zlomený palec z Finska pořád ještě není zcela v pořádku a i když jsem už sundal sádru, musím ještě nosit dlahu.“
 
Adam mluvil i o tom, že čtvrté místo v průběžném bodování mezi třemi desítkami zkušených evropských truckerů je hodně zavazující. „To je jasné, že mi nikdo nic nedaruje. Moji soupeři jsou ostřílení profesionálové, kteří rozhodně nedávají nohu z plynu, když mě vidí vedle sebe. O nějakou ránu není v závodech tahačů nouze nikdy. V Německu jsem si dokonce po tom otřesu tři dny poležel v nemocnici. Ve Finsku mi zlomil palec volant rozkmitaný po předchozím nárazu.  Ale ta prestiž a představa stupňů vítězů nás do toho všechny žene zas a zas,“ dodal Adam. 
 
 Hovor ukončil ještě lakonickým  konstatováním, že v Mostě se objeví ve čtvrtek dopoledne a striktně se odmítl vyjadřovat k jakýmkoli spekulacím o plánech pro víkend, či dokonce k úvahám o celkovém letošním umístění. „Je to ještě daleko a stát se může cokoli. Motoristický sport je nevyzpytatelný.  Pojedu tak, jak umím nejlíp. Celý náš tým udělá pro co nejlepší umístění maximum,“ uzavřel mladík, který se prý ještě tento týden spolu s týmovým šéfem, exmistrem Evropy Stanem Matějovským, objeví i ve Snídani s Novou, aby všechny fanoušky pozval na závody do Mostu osobně.
 
Mluví-li se o adrenalinu, nouze o něj během víkendu nebude ani mimo závody trucků. Motocyklová show kaskadéra Pavla Hanzlíka patří k tomu nejlepšímu, co je v tomto oboru k vidění. V nedělní polední pauze bude jezdec opět předvádět kousky, při kterých se divákům zastavuje dech, a které téměř odporují fyzikálním zákonům. Na své si ale přijdou i děti při bohatém programu na diváckém svahu a také lovci autogramů, kteří budou mít možnost ulovit podpis Super Star Šárky Vaňkové, Jarka Janiše, Dana Landy a dalších hvězd.
 
(24.8. 2004)   
tisk info
 
 Dušan Matouš
                               

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose