www.car.cz
 

Na letošní jubilejní 40. ročník Barumky se připravují i Mirek a Tomáš Jakešovi
     14.8.2010 10:35 - tisková zpráva


Jakeš na Barumku připraven!

Již jen několik málo týdnů zbývá do posledního srpnového víkendu, kdy odstartuje populární zlínská soutěž Barum Czech Rally Zlín. Na startu by neměla chybět ani valašská posádka Miroslav Jakeš se spolujezdcem a strýcem v jedné osobě, Tomášem Jakešem. Po tratích na Zlínsku by měli prohánět modrooranžovošedé Mitsubishi Lancer deváté evoluce. Valašská dvojice startovala v předchozích letech na Barum rally dvakrát a ani jednou se Mirkovi nepodařilo dovézt auto až na cílovou rampu díky technickým problémům.

Paradoxem potom je, že vždy se posádka zastavila na jednom o tom samém místě, v obci Pohořelice.V roce 2008, hned na první rychlostní zkoušce druhé etapy, vyřadila talentovanou posádku ze závodu prasklá poloosa. O rok později dvojici z Hutiska - Solance zastavil poškozený diferenciál a Mirek s Tomášem museli odstoupit z velmi pěkného 18. místa absolutně, v rámci domácí klasifikace 13. místa a průběžného 3. místa mezi juniory. Tentokrát všichni příznivci mladého jezdce doufají, že se na cílové rampě objeví i s nějakým slušným výsledkem.

Na letošní jubilejní 40. ročník Barum Czech Rally Zlín se Mirek s Tomášem a celý tým pilně připravují. Ani jejich Mitsubishi, s kterým budou ve Zlíně opět startovat, nezůstalo pozadu. „Nechceme nic nechat náhodě. Auto prošlo kompletní repasí a většina dílů byla vyměněna. Teď jsou před námi ještě nějaké drobné testy a na Barum rally jsme kompletně připraveni. Doufám, že nás nic nepřekvapí. Celý tým už se nemůže dočkat, protože je to domácí soutěž. Sjede se veliká konkurence a bude to velmi zajímavý a napínavý závod. My se budeme snažit, jak jen to půjde, bojovat o co nejlepší umístění,“ poodhalil přípravy a plány na vrchol sezony šéf Tomicar týmu Karel Jakeš.

Nejvíce z celého týmu se na nadcházející soutěž těší samotná posádka. „Na Barum rally se nesmírně těšíme. Je to vrchol sezony a domácí soutěž, na které se vždy dobře jede. Doufáme, že po dvou celkem nepovedených ročnících Barumky dovezeme auto až do cíle,“ uvedl dvacetiletý Miroslav Jakeš. I podpora fanoušků pomáhá k dobrým časům na měřených úsecích a pak následně k dobrému absolutnímu výsledku. „Tímto bychom chtěli pozvat všechny naše fanoušky, kamarády a známé, aby se přišli podívat k tratím rychlostních zkoušek v okolí Zlína a případně nás i podpořili,“ shodl se šéf týmu s posádkou.



Tisková zpráva Tomicar teamu
Barbora Vebrová 


PR

 

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Valaška 2010 objektivem Václava Dufka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose