www.car.cz
 

Portugalec Albuquerque výtečnou akvizicí týmu BRT
     23.8.2010 17:23 - tisková zpráva


BRT ODJÍŽDÍ ZE SLOVAKIARINGU OVĚNČEN ÚSPĚCHY

Slovakiaring, 22.8.2010

Hlavní závodní den Ceny Slovenska se odehrával ve znamení pilotů Bohemia Racing Teamu, z nichž hned dva vystoupili na podium v celkovém hodnocení sprintu. Portugalec Albuquerque se ukázal jako výtečná akvizice, když po vítězství v kvalifikaci vyhrál i v závodě. Sládečka potvrdil své třetí místo a celkově čtvrtý Kiaba získal bronz v hodnocení slovenského mistrovství.

Dopolední měřené tréninky opanoval portugalský jezdec, který druhému Rosinovi na Mercedesu nadělil hned půl druhé sekundy. Třetí nejlepší čas zajel Sládečka a byl lepší, než čtvrtý Kostka na dalším konkurenčním voze specifikace DTM. Pátou a šestou příčku obsadili Ján Daniš a Tony Kiaba.

Samotný závod byl hodně dramatický. Došlo totiž k velké havárii, kdy jeden z vozů dokonce proletěl svodidla a hořel! Ředitelství raději závod zastavilo a restartovalo jej až po hodině, když byla děravá svodidla opravena. Na čele byl ve chvíli incidentu Albuquerque, na nějž ale zle dotíral Rosina. Ačkoli se očekávalo, že Portugalec nebude mít potíže s udržením Pole Position, realita byla o něco složitější. Sládečka držel třetí pozici, čtvrtý jel Kostka a pátý Kiaba. Po restartu už se mnoho změn neudálo, zato se v cíli rozdávaly penalizace za předjíždění ve žluté fázi za Safety Carem. Kostka na Mercedesu tak přišel o čtvrté místo, na které se posunul Kiaba a získal tak třetí místo ve slovenském bodování. „Filipe Albuquerque se ukázal jako skutečně špičkový pilot a slavil zasloužené vítězství. Filip Sládečka se opět velice výrazně zlepšil, když tu kolo po kole zrychloval časy.

V začátku jel dokonce druhý, ale dostal se před něj Rosina na rychlejším Mercedesu. Filip ale za sebou udržel i Kostku, kterému zatím v Mostě podléhal. Pravda, Kostka jel tentokrát pro změnu na starší evoluci Mercedesu, ale v začátku jezdecky chyboval a přes přesně jedoucího Filipa už se pak nedostal. Pochvalu zaslouží i Tony Kiaba, který i přes minimální zkušenosti s touto technikou dokázal nedělat chyby a v konci už také hezky zrychloval. Janko Daniš byl celkově vyhodnocen jako šestý a body za čtvrté místo ve slovenském mistrovství také nejsou k zahození,“ okomentoval nedělní sprint manažer BRT Petr Najman.

Je faktem, že v týmu panovala výborná, možná trochu euforická nálada. Po skutečně dlouhé nadvládě Mercedesů tento víkend naplno triumfovala značka Audi a to navíc ve velmi bohatě obsazeném závodě, v němž jelo hned sedm speciálů specifikace DTM. „Vezeme si domů dvě první místa ze tří závodů a několik dalších hodnotných trofejí v bodování slovenského mistrovství, v hodnocení juniorů a tak dál. Víme, že evoluce konkurenčních Mercedesů je mladší, než u našich aut, nicméně tentokrát nám přály všechny okolnosti a slavíme úspěch,“ dodal ještě Najman.

Dalším podnikem oficiálního mistrovského kalendáře je záříjová Podzimní cena Brna, která se pojede 23. – 26. září. Tým na ni bude opět připraven na sto procent.

Odkazy
www.brt.cz 

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Historici na Nordschleife od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose