www.car.cz
 

Tým Cars.cz Charouz Racing na Slovakia ringu slavil i v neděli
     23.8.2010 17:33 - tisková zpráva


Na Slovakia Ringu se v nedělním sprintu sešel jeden z nejkvalitněji obsazených startovních roštů. Proti sobě se postavilo celkem sedm vozů specifikace DTM. Štefan Rosina startující v barvách týmu Cars.cz Charouz Racing obsadil stříbrnou pozici.


Při startu nedělního sprintu si své pozice jezdci týmu Cras.cz Charouz Racing obhájili. Štefan Rosina kroužil druhý, Tomáš Kostka čtvrtý. Český jezdec však od svého soupeře dostal pod žlutými vlajkami ránu a odporoučel se mimo trať. I za cenu pětadvacetivteřinové penalizace se Tomáš Kostka se svým vozem Mercedes-Benz C Klasse AMG DTM vrátil za zpomalovacím vozem na čtvrtou pozici, což je proti pravidlům. Důvodem výjezdu safety caru byla těžká havárie vozu Ferrari v prvním kole závodu.

Po restartu se vozy specifikace DTM utrhly zbytku startovního pole. Na čele kroužila dvojice Albuquerque a Rosina, za nimi Sládečka a Kostka. Tomáš Kostka měl však velké problémy se svým vozem, a tak než na útok se soustředil na udržení své pozice. To se mu povedlo a cílem projel jako čtvrtý. Bohužel již zmiňovaná penalizace jej odsunala na konečnou pátou příčku. Ze stříbrné pozice se v cíli radoval Slovák Štefan Rosina, který skončil necelou vteřinu za Portugalcem Albuquerquem.

Tomáš Kostka: „Po nepovedené kvalifikaci jsem startoval až ze čtvrtého místa. Start závodu byl poznamenán velkou havárií, při které vyjel na trať safety car. Pod vyvěšenými žlutými vlajkami mě nepochopitelně vytlačil z trati do kačírku Janko Daniš. Než jsem se vyhrabal zpět na trať, předjelo mě skoro celé startovní pole. I za cenu penalizace jsem se vrátil zpět na čtvrté místo, protože jsem nevypadl vlastní chybou. Po restartu bylo nesmírně těžké udržet čtvrtou pozici, protože jsem měl po té ráně hnutou geometrii a auto bylo extrémně nedotáčivé. Jsem ale spokojený, protože jsme posbírali potřebné body k zisku spritového a celkového titulu.“ 


Výsledky závodu naleznete ZDE

 

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Most - srpen 2010 a opět úspěšný tým Mičánek Motorsport, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose