www.car.cz
 

Obhájce David Palmi vítězem také Carpathyan cupu 2010
     1.9.2010 09:47 - tisková zpráva


David Palmi vítěz Carpathyan capu pro rok 2010.

Tým Palmimotorsport s jezdcem Davidem Palmim vyhrál letošní Carpathyan cap Renault 2.0. pro rok 2010 .Tím David obhajil loňské prvenství.
Závod se jel v Mostě současně s pohárem NEC,což zaručovalo velkou konkerenci.Na startu se objevilo 26 formulí ,které jsou rovnoměrně rozloženy na starší a nové.

Startovní pole tak bylo složeno ze starší specifikace formulí do r.2009 a nové specifikace pro r.2010 ,která je rychlejší (cca2sec/kolo)a proto jsou formule vyhodnocovany samostatně.
Týmu se sice na začátku víkendu nedařilo nastavit optimálně formuli a tak se ani nepodařilo zajet dobrou kvalifikaci. David musel startovat až z 22místa.V průběhu jednotlivých závodů se však David natolik zlepšoval ,že to mohlo být i "pódium"

Proměnlivé počasí se podepsalo vždy před startem formulí.Trať byla částečně mokrá a znamenala to alchimii s nastavením formule.Toto se podařilo vychytat a David zajel všechny tři závody vynikající.Byl rychlejší než některé formule nové specifikace a stal se tak nejlépe hodnoceným českým závodníkem!

V prvním závodě David zkončil na 12.místě celkově ,t.j.4.místo v NEC a1.místo CC
ve druhém závodě zkončil na 16.místě celkově,t.j.6.místě v NEC a 1.místo CC
ve třetím závodě zkončil na 9.místě celkově,t.j.4místo v NEC a1.místo CC.
K úplně úspěšnému víkendu však chyběl jen malý krůček.Ve třetím závodě ,který byl nejdramatičtější začalo po několika kolech pršet.Někteří jezdci to nezvládli o odjeli přezovat na mokro.David však na suchých pneumatikach pokračoval dále,a to se ukázalo jako správné řešení.Sice velmi nebezpečná jízda přinesla menší hodiny ale po předjetí mnoha dobrých jezdců se dostal na 2.pozici!!Na této pozici jezdil celý závod a dokonce začal stahovat i ved.jezdce.Bohužel v nejpomalejší zatáčce v předposledním kole,kde předjížděl o kolo jezdce z mokrými pneumatikami se dostal mimo stopu a byly z toho hodiny a tím se propadl se o dvě příčky a zkončil na 4.místě.

Přesto tým hodnotí výkon velmi vysoko,protože se v Mostě sešla velmi tvrdá konkurence.Ve třetím závoděl měl David také jako druhý nejrychlejší čas na kolo.Byla to škoda, neboť auto bylo připraveno asi nejlépe ze všech formulí do r.2009 a David toho se svou dravosti stoprocentně využil.

Na druhou stranu musíme konstatovat ,že jsme měli konečně štěstí,neboť víkend se obešel bez havárií.Na dvou posledních závodech v Německu a Slovensku jsme byli vždy někým "sestřeleni".(v obou závodech to bylo z 3.místa.)

Pro tým s formuli Renault to byl asi letos poslední závod.Mohli bychom startovat ještě ve SPA ,ale finační situace nám to zatím nedovoluje.
pozn.(souhrné výsledky ze tří závodů jsou uvedeny v článku Mostu týmu Křenek motorsport)


Za tým

ing.Palmi Ivo

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose