www.car.cz
 

ADAC GT MASTERS: Martin Matzke a Andreas Wirth vezou double z Nürburgringu !!
     1.9.2010 09:54 - tisková zpráva


Oblíbený okruh, skvěle připravené auto a dobrá nálada, která panovala na startovním roštu při sobotním podniku na německém okruhu Nürburgring - to byl začátek úspěšného víkendu, ve kterém si česko - německá posádka Matzke – Wirth dojela pro dva zlaté poháry! Kvalifikaci v pátek na Nürburgringu vyhrál absolutně nejrychlejším časem 2:01.640 Martin Matzke

s vozem BMW Alpina B6 GT3 a zajistil si tak pole position pro sobotní závod německého mistrovství ADAC GT MASTERS. Jeho německý kolega Andreas Wirth získal také skvělou pozici do startu druhého závodu, který se jel v neděli. Zajel čas 2:01.869, což mu zajistilo třetí místo. V sobotu přálo i počasí, a tak si Martin Matzke užíval závod hned od startu až do samotného střídání, které dvojice také zvládla s přehledem.

„Byl to skvělý pocit stát na bedně se zlatým pohárem. Je to zásluha celého týmu a ostatních lidí, kteří mě podporují, za což jim patří velký dík. Tento okruh mě i Andreasovi sedl a BMW jelo také skvěle, což bylo znát hlavně v kvalifikaci, kdy se mi podařilo zajet nejrychlejší čas.“ Na startovním roštu třetí, v cíli první!

Tak dopadl nedělní závod. Tento double na Nürburgringu je velkým úspěchem pro celý tým s – Berg Racing. Martin Matzke je první český závodník v historii německého mistrovství, který dokázal vybojovat zlato, a hned dvakrát za sebou ! V neděli předával vítězům poháry prezident FIA Jean Todt, což byla pro všechny velká pocta. „Byl to parádní víkend. Poprvé v mé kariéře jsem stál dvakrát za sebou na bendě na nejvyšším stupínku.“ Závod rozjel skvěle Andreas Wirth a jel stále na čelní pozici startovního pole. Pitstop oba jezdci zvládli také velice dobře, a tak se Martin vrátil na trať na druhé pozici. „Postupem času bylo BMW stále hůře ovladatelné, což bylo znát i na odstupu za prvním Toni Seilerem.

Ten s Corvettou druhou polovinu závodu vedl a měl náskok více jak deset sekund. Do konce zbývalo jen pár minut a začalo pršet. Toni Seiler se bál riskovat a zpomalil. Já naopak trochu zariskoval, a tak jsem se dostal na první místo. Pomohl mi i déšť, který ochladil pneumatiky a Alpina šla lépe ovládat. Také moc dobře znám Corvetty, tak jsem věděl, jak se bude na vodě chovat. Byl to skvělý pocit vidět cílovou rovinku jako první,“ dodal nadšeně Martin Matzke. Další závod, který jezdce čeká, je pátý podnik šampionátu na portugalském okruhu Algarve 18. září. 


PR

Karel Kubeš

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Martin Matzke v Jaramě 2010, foto týmu P.Gabriel

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose