www.car.cz
 

Adam Lacko s MANem zakončil mostecký víkend stříbrem !!
     1.9.2010 10:00 - tisková zpráva


Most: Adam Lacko v neděli vybojoval druhé místo

Zaplněný mostecký svah byl svědkem tvrdých bojů evropské truckerské špičky. Adamu Lackovi se zde podařilo zopakovat výsledek z Ruska, kde poprvé v letošním roce vystoupal na pódium. Český zástupce získal v nedělní mostecké druhé jízdě stříbrnou pozici.



Kvalifikace Adamu Lackovi nevyšla dle jeho představ, když se potýkal s nedotáčivostí svého tahače. Skončil až na osmém místě a bylo jasné, že jej nečeká jednoduchý závod. Do první nedělní jízdy nastoupil Lacko se svým truckem připraven rvát se o každou pozici. Podařilo se mu však postoupit pouze o jedno místo – na sedmé.

Do druhého závodu tak český závodník startoval z první řady a za velkých ovací se v první zatáčce dostal před svého týmového kolegu na vedoucí pozici. Již v závěru prvního kola Lacka předjel Christopher Levett a odsunul jej na druhé místo. V daném kole se na trati udála nehoda, při které zůstaly dva těžkotonážní závodní stroje na trati. Lacko se držel Levetta do chvíle, než na jeho trucku začaly stávkovat brzdy. Při brzdění se na tahači MAN přehřívaly zadní brzdy, které brzdily o mnoho více než přední náprava. Lackovi se tak začal přibližovat Španěl Antonio Albacete, který však k útoku na druhé místo nedostal příležitost. Lacko v neděli zachránil české barvy, když vybojoval jediné pódiové umístění pro české zástupce.

Adam Lacko, jezdec týmu Truck Race Allgäuer: „V kvalifikaci jsme měli oproti včerejšku problém v nastavení podvozku. Dnes se mi tahač hrnul popředku, proto jsem v měřeném tréninku obsadil až osmé místo. V prvním závodě jsem se oproti startovní pozici posunul pouze o jedno místo. Jel jsem za jednou Buggyrou, a když jsem se dotáhl na kontakt, tak šla teplota brzd a motoru u mého tahače nebezpečně vysoko. Musel jsem proto zvolnit a následně jsem zase mohl přidat. Naše auta jedou stejně, a tak jsem byl bez šancí na předjetí.

Do hlavního závodu jsem startoval z druhé pozice. Po úvodní šikaně jsem se dostal do čela, ale na konci prvního kola mě předjel Levett na rovince, což bylo dost zajímavé. Následně jsem se snažil držet pozici, ale pak přišel problém s brzdami. Bojoval jsem tedy s tímto problémem, z čehož těžil Albacete a dojížděl mě. Naštěstí to vyšlo a získal jsem na domácí půdě druhé místo. Jsem spokojený, je to super.“

 

PR

BPA

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Trucky na Nurburgringu a Adam Lacko, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose