www.car.cz
 

Barumka 2010: Václav Pech proti speciálům S 2000 výborně - šestý !!
     2.9.2010 23:57 - tisková zpráva


Václav Pech jun. na zmoklé Barum rallye šestý
Tisková informace Václava Pecha jun., Plzeň, 30.8.2010

Posádka EuroOil teamu Václav Pech jun. navigovaný Petrem Uhlem o uplynulém víkendu absolvovala nejnáročnější soutěž roku 2010 Barum Czech Rally Zlín, které byla zařazena do kalendáře Mistrovství Evropy, Mezinárodního mistrovství České republiky v Rally, ale také jako soutěž kalendáře IRC- Intercontinental Rally Challenge, což do Zlína přivedlo nebývalou konkurenci špičkových světových jezdců a rekordních 27 vozů S 2000. Posádka modrožlutého Mitsubishi startovala do soutěže se startovním číslem tři a úvod rally se jí velmi povedl.

„Už od začátku nás hodně trápilo počasí a rozhodující byla správná volba pneumatik. V první sekci jsme získali náskok na naše soupeře. Nepředvídatelné místní srážky nás potrápily při volbě pneumatik a my začali trochu ztrácet ze svého náskoku. Ze servisu jsme odjížděli na suchých pneumatikách a jakmile jsme přijeli na start rychlostní zkoušky, začalo pršet,“ vysvětluje Václav Pech jun., kterému po první etapě patřila šestá příčka v absolutní klasifikaci, a byli s Petrem Uhlem současně nejrychlejší posádkou Českého mistrovství.

Ani druhá etapa Barum Rally nepřinesla, co se počasí týče, nic nového a soutěžní posádky i statisíce fanoušků zkrápěl vydatný déšť střídaný se sluníčkem. „Stejně jako v sobotu jsme museli jet stále naprosto ,,na hraně“. Na trati bylo vytaháno obrovské množství bláta, a už tak těžká a zákeřná trať se stala doslova nevyzpytatelnou. Zažili jsme si několik horkých chvilek, ta nejhorší byla na prvním průjezdu rychlostkou Pindula kde jsme byli rychlejší v jedné ze zatáček a museli naše auto pustit rovně na pastvinu. Prorazili jsme pneumatiku a poškodili zavěšení, takže jsem se bál, jestli se nám podaří dojet do servisu. To se povedlo, naši mechanici odvedli skvělou práci, vše opravili ve dvacetiminutovém servisu a my mohli pokračovat dál. V závěru závodu jsme se hlavně soustředili na udržení naší pozice,“ popisuje Václav Pech jun. nejhorší okamžiky soutěže.

Václav Pech jun. s Petrem Uhlem dokončili Barumku na šestém místě celkově a na druhém v hodnocení mistrovství ČR. Potvrdili tak rovněž druhé místo v hodnocení Mezinárodního mistrovství České republiky v rally, což znamená, že o titulu mistra republiky se bude opět rozhodovat až v poslední soutěži roku, mezi ním a Valouškem s tovární Fábii S2000 na Rally Příbram. „V cíli jsme byli šťastní, že jsme soutěž dokončili a nezařadili se mezi mnoho odpadlých. V takto skvělé evropské konkurenci jsme s výsledkem mezi vozy S2000 nakonec spokojení.

I proto naše auto bylo mezinárodními technickými komisaři podrobeno hodně důkladné kontrole v cíli rally. Sám jsem se divil, co všechno lze na autě za 2 hodiny kontrolovat a měřit. Vše ale samozřejmě proběhlo v pořádku. Potom už jenom zbývalo vyzvednout na Olomoucké čerpací stanici EuroOil maketu našeho ,,závoďáku“,která tam zůstala po autogramiádě a v pondělí nad ránem se vrátit domů,“ líčí unavený, ale spokojený Václav Pech jun.

Další soutěží pro EuroOil team bude 24.-25. září Rally Příbram, která v posledních čtyřech letech nepoznala jiného vítěze než posádku Pech-Uhel.


Petr Eliáš
www.VaclavPech.cz 

 

PR 

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Momentky z Barumky 2010 od T.a P. Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose