www.car.cz
 

Michal Bursa v Boxer Cupu poprvé v elitní Top Ten
     tisková zpráva


Michal Bursa v brněnském závodě BMW Motorrad Boxer Cupu poprvé v elitní Top Ten!
 
 
Michal Bursa absolvoval další závod letošní sezóny BMW Boxer Cupu, když tentokrát byl na programu závod, k němuž směřoval Michal celou letošní sezónu – závod při Grand Prix v Brně.
 
Celý víkend začal Michal ve velkém stylu, když v úvodním tréninku patřil k nejrychlejším jezdcům celého, velmi početného pole. Dlouho figurovalo jméno Michal Bursa na prvním místě, aby v závěru sice kleslo na pátou pozici, přesto ukázalo, že je na tento víkend dobře připraveno. Do páteční, podvečerní kvalifikace, která se narozdíl od tréninku jela již na skoro suché dráze, Michal zvolil špatné pneumatiky a díky nim z toho bylo až sedmnácté kvalifikační místo. Další část kvalifikace byla na programu v sobotu odpoledne a tak Michal bezpečně věřil, že se dokáže posunout kupředu výsledkovou listinou. Jenže tuto kvalifikaci provázel silný déšť, který znemožnil zajíždět rychlé časy, výsledkem byl tedy start až z páté řady.
 
V nedělním závodě potvrdil Michal nejen znalost okruhu, ale i dobrou připravenost svojí i motocyklu BMW R 1100S. Testování stroje při tréninku na MEZ MČR, které zde Michal absolvoval týden před tímto závodem, se ukázalo jako velmi dobrý počin. Michal se během několika kol posunul ze sedmnáctého místa na startu na desátou pozici, když předním byla již pouze početná skupina bojující o pódiová umístění. Michal kolo co kolo svou ztrátu na tuto skupinu snižoval, když byl od ní vzdálen 200 metrů, přišel kontakt levého válce s okruhem, po kterém jeho motocykl ztratil výkon.
 
Michalovy časy byly okamžitě o 1,5 sekundy pomalejší a tak nedokázal vzdorovat ani dvěma dalším jezdcům, které v předchozích kolech lehce předjel. Cílem závodu projel na dvanácté pozici, ze která se nakonec přece vytoužené desítky dočkal, když dva jezdci byly ze závodu diskvalifikováni pro nedodržení technických pravidel.
 
  Michal Bursa: Je to škoda, náraz levého válce do nějakého výstupku mezi obrubníky přišel v době, kdy jsem věřil, že skupinu, která jela před mým motocyklem, dojedu. O tom, že jsem vrazil do něčeho, co by mezi obrubníky nemělo být, jsem se přesvědčil po závodě, kdy jsem se šel na inkriminované místo podívat. Byl tam nějaký betonový výstupek. Co přesně zapříčinilo zpomalení motorky zjistíme až v dílně, kde bude motor rozebrán a zkontrolován. Závod se mi přesto hodně líbil, celou sezónu jsem směřoval k tomuto závodu, kdy jsem se chtěl před domácím publikem představit dobrým výkonem. Myslím si, že i přes ztrátu výkonu mého stroje, jsem odvedl dobrou práci. Je to můj nejlepší závod této sezóny.
 
Petr Štola

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose