www.car.cz
 

Hołowczyc domácí Baju vyhrál, i když porušil předpisy
     6.9.2010 00:00 - tisková zpráva


Baja Poland 2010 dospěla ke svému konci

Baja Poland 2010 dnes v podvečer skončila po odjetí 6ti naplánovaných rychlostních zkouškách, které byly napínavé až do samotného konce. Opět zde byly nastoleny těžké podmínky, jelikož se jezdilo dva dny pouze po dvou stejných tratích, což zapříčinilo vyjeté koleje, vystouplé kameny a kořeny.



Vítězem tohoto podniku se stal favorit Krzysztof Hołowczyc. Podařilo se ujet svým soupeřům nejméně o 30 minut. Bohužel se podle mnoha závodníků, jako favorit a leader této soutěže, nezachoval sportovně a zklamal. Na takových závodech totiž není dovoleno, aby se závodní speciál opravoval přímo na trati, pouze v servisu. Holowczycovi, v 10 rychlostní zkoušce, přestaly brzdit brzdy a naboural se. Aby neměl vysokou časovou ztrátu či penalizaci, nechal si zavolat své mechaniky a přímo na trati si brzdy nechal zpravit. Za takovou pomoc by mohl být diskvalifikován, ale jelikož to byl leader soutěže a nikdo se neodvážil protestovat, nestalo se tak.

Konrád Sobecki spolu s Rafalem Martonem dokázali, že jsou sehraný pár a povedlo se jim ze včerejšího 6tého místa se dostat na úžasné 4. místo. Bronzová příčka jim utekla pouze o 0:01:44,5 . Nakonec se Sobeckému podařilo setřást i Jiřího Přibyla, na kterého včera ztrácel 35 vteřin. Dnes mu Sobecki s Martonem ujeli téměř o 40 minut, což je neuvěřitelné.

I Zdeňkovi Sládkovi se s Mílou Janáčkem povedlo zvednout z 14. pozice na 11. Jejich jízda byla bezproblémová, až do poslední, 12té rychlostky, kde měly defekt, který je na pár minut zdržel.

OffroadSportoví svěřenci předvedli mezi sebou skvělý souboj v předposlední rychlostce, kde se umístili na 4. a 5 místě. Časový rozdíl mezi nimi byl pouze 50,4 vteřin.

Baja Poland by se dala shrnout jako atraktivní závod v těžkých podmínkách a vytknout by se dalo stále opakující se trasy. Zklamáním je však ukončení této Baji, a to především předáním prvního místa Holowczycovi.

 

PR

Offroadsport.cz

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   ROAD SHOW Offroadsport teamu na okruhu v Brně 1.9.2010 od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose