www.car.cz
 

Vyškov již o víkendu !! Startovní listina výborně naplněna !!
     6.9.2010 21:22 - tisková zpráva


Startovní listina Admiral rally naplněna
Admiral rally 2010 – tisková informace č. 8

Nečekaně početnou a pestrou startovní listinou se může pochlubit sedmý podnik letošního Mistrovství ČR ve sprintrally – XIX. Admiral rally Vyškov. Soutěž, jež vypukne už tento pátek večer slavnostním představením posádek na startovní rampě v Komořanech, bude ve znamení jednoho z rozhodujících soubojů o titul mistra České republiky ve sprintrally a zároveň nabídne účast slovenské špičky, která na českých soutěžích nebývá v tak silném složení příliš často k vidění.

Vyškovským sice nevyšly původní záměry přilákat na start některou špičkovou posádku z Rakouska, sestava slovenských hostů však toto zklamání více než bohatě vynahradila. Kromě pilotů silných „wéercéček“ Jaroslava Melichárka a Igora Drotára, či na Slovensku zdomácnělého Poláka Grzegorze Grzyba s Fabií S2000, zmíněných již v jedné z předcházejících tiskových zpráv, na poslední chvíli projevil zájem o start i slovenský multišampión a bývalý účastník mistrovství světa juniorů Jozef Béreš mladší. Vedoucí pilot slovenské tabulky však měl na nedávné Barum rally nepříjemnou nehodu, při které se svým spolujezdcem Róbertem Müllerem utrpěli lehká zranění. O tom, zda se jejich Fabia S2000 postaví na sobotní start, tedy ještě není zcela jasno.

Podobně jako Béreš si i někteří účastníci českého mistrovství dávali se svou registrací do soutěže pěkně na čas. Doslova za pět minut dvanáct dorazila vyškovským organizátorům přihláška Jana Štěpánka, který se svou Octavií WRC rozšířil počet speciálů kategorie World Rally Car na šest. Sestava předních posádek skupiny A dostala na poslední chvíli vítanou injekci v podobě přihlášení Jana Dohnala (Renault Clio S1600) a Václava Dunovského (Suzuki Ignis S1600), kteří jsou v kategorie vozů s jednou poháněnou nápravou hlavními kandidáty na letošní titul mistra. Sečteno a podtrženo, podle seznamu přihlášených by se na Admiral rally měla objevit kompletní špička letošního sprintového seriálu.

Řečí čísel obsahuje seznam přihlášených na letošní Admiral rally 125 soutěžních posádek ze čtyř států Evropy (Česko, Slovensko, Polsko, Maďarsko). Diváci se mohou těšit na šest speciálů legendární kategorie World Rally Car, čtyři vozy moderní specifikace Super 2000 a na necelé tři desítky produkčních čtyřkolek, spadajících do skupiny N. Na své si přijdou také fanoušci silných kitů s pohonem přední nápravy. Šest vozů kategorie Super 1600 a tři dvoulitrové Renaulty Clio R3 jsou důkazem toho, že i tzv. „dvoukolky“ budou mít na Vyškovsku nadstandardní zastoupení.

Zpestření tradičně slibují účastníci mistrovství republiky historiků a amatérské posádky, dávající před mistrovstvím republiky přednost levnější formě závodění v podobě Poháru ČR. Historiků je sice ve startovce pouze pět, „poháristi“ však svým počtem příjemně překvapili a tvoří více než čtvrtinu z celého startovního pole (35 přihlášených).

Kompletní seznam přihlášených posádek najdou soutěžící, novináři i fanoušci na oficiálních internetových stránkách pořádajícího klubu www.rallyvyskov.cz (na počátku příštího týdne sem přibude i nová verze startovní listiny s fotkami jednotlivých přihlášených posádek) a stejně jako každý rok také na webu mediálního partnera - www.autosport.cz.


Text: Jiří Dokulil, FTR-media 

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   RALLYE ŽELEZNÉ HORY - rallye cup 2010 foto Luboš Novosád

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose