www.car.cz
 

Marek Rybníček se představil s Radicalem
     10.9.2010 17:12 - Jirka Navrkal


        Na českých závodních tratích se letos objevily nové sportovní vozy značky Radical. Jedná se o sportovní vůz jehož kořeny sahají do roku 1995, kdy skupina techniků vedená Phil Abbottem v anglickém městě Peterboroughu nastínila záměr stavby sportovních vozů s motocyklovým motorem.Již po pěti létech byl v Anglii vypsán první seriál závodů Redical.

        

       U nás se tento sportovní vůz objevil v letošním roce a představil se v rámci mezinárodních  závodů RCC zóny střední Evropy. Svoji premiéru s typovým označením Radical SR3 s motorem  Suzuki 1500  měl při nedávném závodě Liqui Moly Berg Cup 2010 na lanškrounském vrchu Laudon. Představil  se s ním  v nedělním závodě  Marek Rybníček, který skončil v absolutním pořadí na desátém místě a ve skupině závodních a sportovních vozů nad 1400 ccm byl na čtvrtém místě.

 

       Má to snad znamenat přechod z plechových automobilů na sportovní vůz, to byla první otázka po skončení závodu na Marka Rybníčka. „V současné době zcela určitě ne. Tento vůz jsem si zapůjčil od loňského mistra Evropy v závodech do vrchu, Václava Janíka pouze pro Laudon. Chtěl jsem startovat v obou závodech, ale sobotní déšť mně odradil, jel jsem až v neděli“sdělil Rybníček a dodal: „Všechny závody od začátku své kariéry jsem absolvoval vždy s plechovým autem a svezení s tímto sporťákem bylo pro mě úplné novum. Vůz byl nastaven na okruhy,   jízda v něm  byla obrovský zážitek i přesto, že jsem měl k vozu značný respekt“ podělil se o nové zkušenosti ze závodění Marek Rybníček.

 

Liqui Moly Berg Cup 2010 pokračuje posledním závodem sezóny již o příštím víkendu 18.-19.9 2010 v Divákách u Hustopečí – Diváckou 13. a Marek Rybníček bude startovat na osvědčeném Mitsubishi Lancer Evo X.

 

 

Tisková zpráva : Liqui Moly Komvet Racing Teamu

foto : Antonín Malý


 
 
Fotogalerie:   Vrchařský Laudon 2010 od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose