www.car.cz
 

Rally Příbram s novinkami se blíží, zbývá již necelý měsíc.
     tisková zpráva


Necelý měsíc chybí do startu již XXVI. ročníku Rally Příbram. Příbramská soutěž (24.-26.9.2004) dostala řadu novinek, přičemž tou první je samotný název. AAA AUTO se rozhodlo, že se již nebude podílet na sponzoringu soutěže a tak se musí letošní ročník obejít bez hlavního sponzora.
 
Pořadatel tak musel opět přistoupit k vybírání vstupného, které bude podle loňského způsobu, tedy samolepek na automobil. Nemusí tudíž platit jednotlivec, ale celá osádka vozu. Samolepka bude k dostání krátce před soutěží za 150,-Kč. Místa, kde budou moci diváci tyto samolepky a programy soutěže zakoupit budou před soutěží na internetových stránkách www.rally.pb.cz.
Uzávěrka přihlášek pro posádky je 10.9.2004, z tohoto důvodu zveřejníme startovní listinu krátce po tomto termínu. Ovšem podle dosavadního vývoje MMČR slibuje rovněž příbramská soutěž kvalitní obsazení.
 
Výhodou pro diváky bude rozhodně způsob konání soutěže. Po dvou evropských soutěžích se pojede opět pouze domácí podnik, kde jak vozy třídy A8, tak ostatní pojedou v jedné skupině za sebou, tedy bez oné dosti diskutované pauzy.
Soutěž začne v pátek administrativními a technickými přejímkami v areálu letiště Dlouhá Lhota na Příbramsku. Technická přejímka bude probíhat od 11:30 do 16:30 hod.
 
Zajímavé pro fanoušky bude zcela jistě představení předních a příbramských posádek na startovní rampě. To se uskuteční opět u obchodního domu Dvořáček pod náměstím T.G.M. Představení proběhne od 15:00 do 16:30 hod.
 
Nyní přistupme již k samotné soutěži, která doznala určitých změn. Letošní ročník Rally Příbram je rozdělen do dvou etap, které se pojedou v sobotu a v neděli. Celková délka soutěže je 570,64 km. Celkově je naplánováno 20. rychlostních zkoušek o celkové délce 199,77 km. V první etapě čeká závodníky dvanáct a ve druhé etapě zbylých osm RZ.
 
Start první etapy je v 7:00 hod, ze startovní rampy u OD Dvořáček. Posádky se přesunou do servisního areálu, odkud se přemístí k první rychlostní zkoušce.
1.ETAPA:
 
1/ 5/ 9 RZ             Tochovice-Nestrašovice
2/ 6/ 10 RZ           Vystrkov-Bohostice
3/ 7/ 11 RZ           Bohostice-Milín
4/ 8/ 12 RZ           Luhy-Velká
 
Posádky poté odjedou do servisního areálu a z něho do uzavřeného parkoviště v blízkosti servisu. Cíl první etapy je naplánován na 17:05 hod.
Druhá, nedělní etapa startuje v opět v 7:00 hod., kdy posádky vyjedou z uzavřeného parkoviště v areálu letiště Dlouhá Lhota. Po dvacetiminutovém servisu se přemístí do okolí Hořovic.
2. ETAPA:
 
13/ 17 RZ             Velcí-Ohrazenice
14/ 18 RZ             Tíhava-Sedlec
15/ 19 RZ             Komárov-Hvozdec
16/ 20 RZ             Sádek-Bohutín
 
Cíl soutěže proběhne na cílové rampě u OD Dvořáček ve 14:00 hod. Přes rampu přejedou postupně všechna vozidla a poté budou na rampě vyhodnoceny nejlepší posádky jak v absolutní klasifikaci, tak jednotlivých třídách.
 
tisk info
Marek Felt- tiskové středisko

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose